Posted on: 8. marts 2022 Posted by: admin Comments: 0

Mange danskere har igennem de sidste par år optaget et quicklån, hvor populariteten for disse lån er eksploderet helt kolossalt. De fleksible lån har danskerne virkelig formået, at tage til sig og disse lån, vil fortsætte med at være tilgængelige mange år frem. Dette skyldes bl.a. at nogle udbydere har en helt absurd høj ÅOP (Årlige Omkostninger i Procent) og derfor skal man passe på med de dyre quicklån udbydere.

Den høje ÅOP sker ved, at udbyderen låner f.eks. forbrugeren 1.000 kroner i en måned, men det koster forbrugeren 280 kroner, at låne de 1.000 kroner. Dermed giver det en vildt høj ÅOP på langt over tusinde procent. Forbrugeren tænker i mange tilfælde nok ikke over, at 280 kroner er mange penge de første par måneder, men er rigtig dyrt over et helt år. 

Husk også altid at være opmærksom på renten af det quicklån, som du har i sinde at optage, da det indikerer og giver et godt overblik over, hvor dyrt lånet er. Selvom du står registreret i RKI, betyder det ikke nødvendigvis, at du er helt frataget retten til at optage et lån. Visse låneudbydere har valgt, ikke at yde lån til personer, som står registreret i RKI.

Fordelene ved et quicklån

En af de fortrukne fordele hos mange forbrugere ved et quicklån er selve processen i optagelsen af disse typer lån. Det er ekstremt let og tager absolut ingen tid. Hos langt de fleste låneudbydere tilbyder de behandlere, der kigger forbrugerens ansøgning igennem så hurtigt, at pengene ofte kan være på kontoen allerede i løbet af kun et døgn. Vær dog altid opmærksom på hvor hurtig behandlingstid, der er hos den enkelte udbyder, da det ikke nytter noget, at det først er om 7 dage, hvis du står og skal bruge pengene den efterfølgende dag.

På den måde undgår man den besværlige proces, som det hurtigt kan blive, at skulle tage et lån i ens bank. Tager man et quicklån hos en af de mange udbydere på markedet, har du hellere ikke nogen forpligtelse i at opgive, hvad du skal bruge pengene på. Du kan dermed bruge pengene på lige det du har lyst til og det du har brug for lige nu og her. Om det er en rejse sydpå eller en shopping tur gør ingen forskel, da du helt selv må bestemme.