Posted on: 22. september 2021 Posted by: admin Comments: 0

Når en bliver alt for mange, og to aldrig kan blive nok.

Lyder det som det rene vrøvl? At en kan være alt for mange? Og at to aldrig kan være nok? For rigtig mange danskere er det desværre et stort hverdags problem. Det vi taler om her er alkohol uanset om det er en enkelt øl, et glas vin eller en stiv whisky.

Så kan bare en genstand være en for mange. Det kan være den ene genstand der for en alkoholiker er starten på et kæmpe stort tilbagefald.

Tilbagefald fra hvad? 

Tilbagefald fra hvad spørger du måske? Tilbagefald fra ædrueligheden, tilbagefald fra et liv uden alkohol. En alkoholiker har brug for at være total afholdende fra alkohol, for at holde sig ædru. For at en rigtig alkoholiker kan det ikke lade sig gøre bare at snyde lidt en gang imellem, en enkelt genstand så vil tilbagefaldet begynde.
Måske ikke lige med det samme, nogle alkoholikere vil være i stand til kun at drikke en enkelt genstand lige nu og her, men trangen til at drikke igen vil være vagt til live, og det er bare et spørgsmål om tid, måske timer eller dage, før udbruddet kommer!

Hvorfor kan en alkoholiker ikke bare stoppe selv? 

Hvorfor kan en alkoholiker ikke bare stoppe selv? Fordi alkoholisme er en afhængighedssygdom. Afhængighed betyder at man ikke er i stand til at stoppe en eller anden adfærd selv om den tydeligvis har negative konsekvenser for en selv eller sine omgivelser. Det betyder også at selv om man måske har et stærkt ønske om at ændre sin adfærd, vil ønsket i sig selv ikke være nok, der skal professionel hjælp eller behandling til.

Det betyder at en alkoholiker har kontrol tab overfor alkohol. Hvis han eller hun bare drikker, en enkelt genstand alkohol, uanset om det er en almindelig øl eller et glas vin eller et enkelt shot spiritus, så vil han eller hun ikke kunne stoppe igen.

Det er derfor man siger at en er alt for mange. Det er den ene genstand der kan og vil tricke alkoholikeren til at fortsætte sit drikkeri. Den ene genstand er alt for mange for den vil sætte en lavine i gang, og nu vil to aldrig kunne blive nok.

Hvis du taler med en pårørende til en alkoholiker vil de nemt kunne genkende den problematik, de vil ofte kunne fortælle et utal af historier eller sørgelige beretninger hvor alkoholikeren lovede at det kun lige vil blive “en enkelt” men at den igen endte med at blive alt for mange.