Posted on: 24. september 2021 Posted by: admin Comments: 0

Ost er en af de mest populære fødevarer i Danmark. Der er mange typer at vælge imellem, men særligt bemærkelsesværdige oste er bl.a. Camembert og Roquefort. Camembert-ost serveres bedst med frisk frugt, mens Roquefort-ost passer godt sammen med figner eller dadler. Oste kan bruges til meget mere end bare at spise! Den er også fantastisk til madlavning – du vil ofte se den på restaurantmenuerne som tilbehør eller forret, og den bruges endda i nogle opskrifter som ostefondue!

Hvad er ostefondue?

Ostefondue er en ret, hvor man koger brødstykker i smeltet ost. Den serveres ofte sammen med kød og grøntsager for at gøre måltidet mere mættende, men den kan også spises alene som en forret eller snack.

Hvordan laver man en ostefondue?

Der er flere forskellige måder at tilberede din egen hjemmelavede ostefondue på, men den nemmeste er nok bare at smelte skiver af ost i en skål med lidt vin og majsstivelse. Du kan tilføje alt andet, som du har lyst til – basilikum for italiensk flair eller sennepspulver, hvis du foretrækker den krydret! Du skal blot opvarme skålen over et stearinlys og dyppe dit brød i den, mens det smelter.

Selv om ostefondue ofte serveres med kød, betyder det ikke, at vegetarer ikke også kan nyde den! Du kan bruge grøntsagsbouillon eller bare udelade vinen helt, og hold dig fra vinen for at få et lige så lækkert måltid. Hvis du laver ostefondue derhjemme, men sørg for at bruge en ost af god kvalitet, der smelter godt.

Hvis du skal have venner på besøg til middag eller leder efter en nem ret til din næste fest, vil ostefondue med garanti være en lækkerbisken! Det er billigt og enkelt, så det kræver ikke megen indsats fra kokkens side – alle kan have det sjovt med at lave mad. Klik her, hvis du ønsker opskriften på klassisk ostefondue.

Hvilke oste kan bruges til fondue?

Du kan bruge alle typer ost til fondue, men nogle er bedre egnede til opgaven end andre. Fontina, gruyere og raclette er alle gode valg, mens cheddar ikke anbefales. Hvis du bruger en hård ost som parmesan eller pecorino, skal du sørge for at rive den, inden du smelter den, ellers bliver slutresultatet for groft.

Det skal du bruge:

For at lave din egen ostefondue, skal du bruge en gryde, hvor du kan smelte osten i. Så skal du naturligvis køb ost til ostefondue, så skal du dertil have noget brød og nogle lange gafler, så man kan stikke brødstykkerne ned i den varme ost.