Posted on: 21. september 2021 Posted by: admin Comments: 0

Juletiden er en særlig tid på året. Det er ikke kun på grund af sneen, gaverne og julemanden, men også fordi det minder os om, at Jesus blev født i Betlehem på juledag. I Danmark fejrer vi julen ved at have masser af sjov med familie, venner og naboer. En tradition er Julemanden, som besøger alle danske husstande den 24. december for at dele gaver ud til børnene. Vi pynter også vores hjem med lys, stearinlys og grene fra træet for at gøre dem hyggelige i denne kolde vintertid.

Når huset skal pyntes op

Det er forskelligt fra hustand til hustand, hvornår man begynder at pynte op i sit hus, både udenfor og indenfor med julepynt. Nogle starter før december begynder, andre gør det d. 1. december.

Uanset hvad, så er det super hyggeligt, som man gør sammen med sin familie, børn eller nære venner. Her skal der pyntes op med drillenisser, julelys i vinduerne, håndklæderne skal skiftes ud til røde håndklæder, alt efter hvor all-in man går på julepynten.

Juletræet skal hentes

Igen er det en smagssag om, hvornår man skal ud og fælde sit juletræ. Nogle gør det i starten af december, så man kan nyde træet og dets pynt hele julen, hvor andre gør det op til juleaftensdag, hvor det er alt afgørende, at have noget at lægge gave under, samt at danske rundt om, og synge sangen “glædelig jul“.

Nogle har droppet de ægte træer, og investeret i et plastikjuletræ, hvilket har sine fordele, i og med, at det altid har den perfekte form, og så kan det bruges igen og igen.

Træet skal naturligvis pyntes med alverdens pynt, nyt som gammelt, og ej at glemme, så skal det toppes med det smukkeste stjerne.

Følg med i julekalenderne

Der er altid en julekalender på TV2 og DR2. Det er de to hovedkanaler, hvor de primære julekalendre kommer. At følge med i årets julekalender er noget, der skaber hygge for børn, og minder for de voksne. Det er en tid, hvor hyggen bliver prioriteret højt, og det gør det ikke svære, når man kigger ud af vinduet, og kan se al det julelys der er pyntet op med.

Der findes julekalendre for alle aldre. Hvis ikke der er nye på programmet, så kan de også finde på, at sende en genudsendelse af nogle fra forrige år, såsom Julestjerner, som blev sendt på DR1, som var et kæmpe hit.