Posted on: 29. november 2021 Posted by: admin Comments: 0

Som vi alle ved, er Danmark et lille land i Nordeuropa. Det er det lykkeligste sted på jorden! En af de mange grunde til denne lykke er familiehøjtiderne, som danskerne fejrer år efter år. De danske helligdage er unikke og fantastiske, fordi de bringer familierne sammen for at fejre spise middag udveksle gaver og bare tilbringe tid med hinanden. I denne korte artikel gennemgår vi kort 4 højtider, hvor vi danskere samles.

Valentines dag

Kærligheden fejres den 14. februar hvert år. Det er en lejlighed til at udveksle kort, blomster og andre gaver med dine kære. Valentines Dag er, hvor singlerne tager på dates, kæresteparrene tilkendegiver sin kærlighed til hinanden. Det er en. amerikansk tradition, som danskerne har taget til sig, da vi danskere er nogle håbløse romantikkere.

Påske

Påsken er en hyggelig tid i april måned, hvor vi pynter op med æg, kyllinger og kaniner. Vi triller æg, vi har malet på, og vi samles om bordet til den årlige påskefrokost. Påskefrokosten er en anledning til det kolde bord, som man kalder det, og primært er der masser af fisk på bordet, såsom fiskefilet, sild og rejer, og så må vi ikke glemme: snapsen!

Mortens Aften

Mortens dag falder d. 11 november, men aftenen før, altså d. 10 november, fejrer vi Mortens Aften, hvor vi spiser and eller gås. Årsagen til det er, at Morten (som oprindeligt hed Martin) ikke ville være biskop flere hundrede år tilbage, og så gemte han sig blandt en masse gæs. Gæssene afslørede ham, og siden har man set “ondt” på gæs og ænder, som er årsagen til, at de bliver spist denne dag i dag.

Juleaften

Julen er en tid hvor vi samles fra nær og fjern. Især juleaftenen er højtiden på hele året, som både børn og voksne elsker. Det er her, vi hygger med god mad, gaver, spil og hygge. En højtid, der virkelig lægger danskerne nært.