Posted on: 28. oktober 2021 Posted by: admin Comments: 0

Nytårsaften er for de fleste mennesker noget helt specielt. En aften der markerer starten på noget nyt, og som de fleste meget gerne vil gøre noget ekstra ud af. Der skal være fyrværkeri, det pæne tøj skal på, og så skal maden være noget helt specielt og her er Østers til Nytår et oplagt og eksklusivt valg som er svært at modstå, både som den der laver maden og som nytårsgæst.

 

Nytårsaften

Man kan blive skuffet, men det kan også blive en aften ud over det helt sædvanlige. Nytårsaften er den sidste aften på et år. En dag hvor der ses tilbage, og hvor det er tid til at se frem til et nyt år og nye muligheder. En dag hvor der fejres de oplevelser, som det seneste år har budt på, og hvor der kan indledes et nyt kapitel. En dag hvor papiret kan vendes, tavlen vaskes ren, og

Menuen på aftenen

Der er rigtig mange steder, hvor der er tradition for at menuen til Nytårsaften skal være noget specielt. Det er der man kan gøre noget ekstra ud af det. Nogle vil have rødt kød, men der er også rigtig mange, der også rigtig mange, der foretrækker seafood. Blandt andet er østers meget populære.

 

Østers

Østers en paraplybetegnelse for forskellige muslinger med en skal med højt kalkindhold, og som ofte vokser i saltvand og brakvand. En østers har en kraftig muskel, der holder skallen lukket om den bløde krop.

Stillehavsøsters

Stillehavsøsters, kaldes også for Gigaøsters, og stammer oprindeligt fra området omkring Japan, men findes nu også i det meste af Europa. Stillehavsøsters har et udseende, som matcher det som mange forbinder med et rigtig østers-udseende. Skabe skaller og med mange folder. Et smukt syn. Og så er det en yderst delikat spise, som passer til nærmest de fleste lejligheder. Og så er det bare en meget trend spise, der kan bruges til Nytårsaften, men også ved rigtig mange andre lejligheder.

 

Limfjordsøsters

Helt friske fra Limfjorden er det muligt at få de lækreste østers. Disse østers lever enten i Nissum eller Løgstør og er berømt for sin særlige intens og meget faste smag. En virkelig efterspurgt delikatesse, der eksporteres til store dele af verden, men også spises i Danmark til nytårsaften.

 

Husk en østerskniv

En vigtigt ting når der spises østers er at de skal åbnes rigtigt. Og det skal de med en østerskniv. Så hvis du serverer østers nytårsaften, så skal du anskaffe dig en eller flere østersknive. Måden man bruger en østerskniv er spidsen drikkes ind mellem de to skaller lige i nærheden af længslen mellem de to skaller. En østerskniv har derfor et kort, bredt og spidst blad, der egner sig til at komme let ind i mellem skaderne.

Champagne til

Ingen østers uden champagne Det er næsten som jordbær og champagne, de komplementerer bare hinanden på fremragende vis. Vælg en rigtig god champagne til, som virkelig fremhæver smagen i jeres østers. Så er der dømt fest for alle pengene.