Posted on: 25. november 2021 Posted by: admin Comments: 0

Når man er nybagt forældre kan det være en jungle at finde rundt i babymad, hvornår man må og kan give hvad samt tilpasse det ens eget barns behov. Derfor har vi samlet en lille aldersopdelt guide til jer, som kan gøre det lettere at finde hoved og hale i. Det er dog vigtigt at understrege, at det altid er forskellige fra barn til barn, men det kan være en god inspiration. 

Læs med her og bliv klogere på alt om babymad.

 

I dit barns første måneder ammes barnet eller modtager flaske med modermælk eller modermælkserstatning. Men når dit barn fylder fire måneder, kan du faktisk begynde med små smagsprøver. Det kan både være sjovt men også spændende for barnet at prøve, formentlig vil det også blive noget griseri, men det er meget normalt og følger med. 

Husk på at det er helt ny verden, der åbner sig for din baby. 

I perioden fra 4-6 måneder handler det mest om tilvænning til nye smage og konsistenser, og så småt at barnet skal lære at tygge.  

 

Når dit barn er seks måneder, så er det en mulighed at begynde at lave de små smagsprøver til smagsportioner i stedet. Her kan man starte på vælling og grød, det har nemlig en god konsistens og er ofte også lidt sødt i smagen. 

Når dit barn er mellem 4-6 måneder og frem til 10-12 måneder befinder de sig i smagsvinduet, og i denne periode vil det være lettere at introducere dem for nye smage og nyt mad, efter 10-12 måneders alderen kan det faktisk være svært at introducere nye smage og nye konsistenser. 

 

Efter dit barn fylder et år, kan det spise det meste af det, som resten af familien spiser – dette gør for de fleste hverdagen i køkkenet noget lettere. Du kan blandt andet også få babymad, som består af middagsretter i større bider, disse er gode til at understøtte barnets udvikling.  

 

Et god råd når du skal i gang med at præsentere dit barn for rigtig mad, det er at lade barnet spise selv, det kræver meget tålmodighed og en stor hagesmæk, men det er vigtigt for barnet at både smage og føle på maden.