Posted on: 11. juli 2022 Posted by: admin Comments: 0

Hvordan fungere export nummerplader? Det er måske et spørgsmål du har stillet dig selv, hvis du overvejer at importere en bil til Danmark. Export nummerplader er en mulighed du har, hvis ikke bilen endnu er registreret og har udenlandske nummerplader. Her er det din egen forsikring der står for eventuelle skader og nødvendigt hvis du eksempelvis selv skal køre din bil hjem fra udlandet, uden at anvende transport med lad. Tag fat i os hos Motorkompagniet, så hjælper vi dig med hele processen.

Du kan køre på export nummerplader i en begrænset periode 

Du kan ikke køre for evigt på export nummerplader, heller ikke selvom indregistreringsafgiften ikke er udstedt og det endnu ikke er muligt at bestille de danske nummerplader på din bil. Med export nummerplader har muligheden for at køre i 7 døgn i Danmark, inden de skal pilles af igen.

Det betyder, at du ikke har nok tid til at få indregistreret bilen til danske nummerplader inden export nummerpladerne bliver ugyldige og derfor er de mest af alt anvendelige, til transporten fra købsstedet og til at køre bilen til udvidet syn, efter den er ankommet til Danmark. 

Du kan transportere bilen på prøveplader 

Det er muligt at benytte prøveplader på din nyindkøbte bil, hvis du eksempelvis skal have den fra Tyskland til Danmark. I så fald, så har du muligheden for at køre på tyske prøveplader op til den danske grænse, hvorefter du skifter over til de danske prøveplader, som du forinden har sørget for at anskaffe dig via SKAT.

For at du kan få udstedt danske prøveplader, skal du bruge bilens stelnummer, som du kan få fra sælger, eller fra det coc dokument, som du alligevel skal bruge, når du skal have toldsynet bilen i en dansk synshal. 

Nummerpladerne afgør, hvilken forsikring der er ansvarlig 

Det er nummerpladerne der er afgørende for, hvilken forsikring der gør sig gældende når du transporterer bilen. Her er det enten dig som køber eller sælger der står med ansvaret. Kører du bilen med de udenlandske nummerplader der står registreret på nuværende tidspunkt i sælgers navn, så er det også sælgers forsikring der skal dække hvis der skulle blive behov for det.

Derfor er det nødvendigt at sikre dig, hvis det er det scenarie der gør sig gældende, hvad den aktuelle forsikring dækker over. Hvis du har prøveplader eller export nummerplader, så er det dig som køber der har ansvaret, hvis der skulle opstå uheld eller skader.