Posted on: 25. februar 2022 Posted by: admin Comments: 0

Hvis du går op i at træne og holde din krop i tiptop form, skal du ikke kun sørge for at bruge en masse tid i fitnesscenteret, men også være opmærksom på, hvad du putter i munden. Den mad, du spiser, kan have indflydelse på, hvor meget energi du har, hvor meget du vil skulle tabe dig og hvor meget din krop vil kunne holde til.

Der er dermed et par ting, du bør være opmærksom på, når det gælder mad og drikke.

Mange bruger proteinpulver

Som et muligt kosttilskud kan dette pulver gavne dig i din træning. Når du skal træne dine muskler, har du brug for en masse protein, så din krop virkelig kan arbejde. Proteinpulver kan hjælpe med at opbygge muskler, øge udholdenhed og hjælpe med vægttab.

Køb protein pulver online eller i butikker, men sørg for at rådføre dig med en læge eller professionel træner. Det er nemlig ikke alle, der reelt har brug for at benytte sig af dette kosttilskud.

Kulhydrater og protein er essentielt

Som vi lige har gennemgået er proteiner vigtige for din træning. Kulhydrater er dog også en vigtig del af din kost, selvom kulhydrater ofte kan lede tankerne mod usund sukkerholdig mad. Men kulhydrater kan være nyttige. De er nemlig din krops brændstof. Kulhydrater lagres i din lever og muskler som glykogen, og det giver dig energi.  Det er sådan, du undgår at gå sukkerkold, når du træner.

Men hvilken slags kulhydrater skal du gå efter? Det er ikke kage og andre sukkerholdige retter, du skal kaste dig over. Almindeligt smørrebrød og mælk kan være godt, men øverst på kulhydrat-listen er frugt. Tag noget frugt med til træningen og spis lidt løbende gennem din træning. På den måde kan du holde dig i gang.

Husk nu vandet

Det er en lille note, men husk nu at have noget vand eller anden væske i nærheden. Træning er hårdt, og du bliver let dehydreret. Sørg derfor altid for, at du har noget at drikke ved hånden, så du ikke går hen og bliver dårlig. At drikke udelukkende vand er dog ikke godt, da det ikke giver meget andet end væske. En sund frugt smoothie, juice og saft kan alle være gode alternativer, så du får lidt afveksling i dit væskeindtag.

Spis før og efter træning

Sørg for at spise før din træning, så du ikke skal arbejde på en tom mave. Det skal ikke være et stort måltid, men det skal være fyldt med proteiner og kulhydrater, så din krop er godt forberedt til træningen.

Du skal ikke spise lige før træningen, men 1-2 timer før. Måltidet kan let bestå af almindeligt rugbrød og pålæg, havregrød samt smoothies og frugt.

Efter træningen skal du spise et større måltid. Din krop har opbrugt alt sin energi og tømt sine energidepoter. Du skal derfor have et stort måltid, så du kan få energien op igen. Spis helst så snart som muligt og vælg et sundt måltid. Her kan fisk, kartofler, grøntsager og kød være godt.