Posted on: 1. oktober 2021 Posted by: admin Comments: 0

Hvad enten du arbejder ved en computer, hvor du sikker meget foran en computerskærm, du godt kan lide at game i fritiden – eller begge dele, så er det vigtigt, at du har den rigtige kontorstol. Har du tænkt over den stol, som du muligvis bruger mange timer på hver dag?

Skærmtiden er steget de seneste år

I løbet af de seneste år er flere og flere begyndt at bruge flere timer på nettet. Der kommer en mængde af nye data hver dag, og man kan bruge internettet og computeren til mange ting. I dag siger man, at vi lever i et informationssamfund, fordi information er så let tilgængeligt ved hjælp af en computer – som vi egentlig konstant har på os i form af en mobiltelefon i lommen eller tasken. Det er en ganske naturlig udviklet i et teknologisk samfund, og vi bliver i takt klogere på, hvordan vi kan skåne os selv, når vi f.eks. udvikler os i en retning af at sidde mere stille.

Skån ryg og nakke, når du sidder ved kontorbordet

Hvis du arbejder på et kontor, så har din chef eller chefer forhåbentlig sørget for, at alle har nogle gode kontorstole. Eller kan du sende din chef forbi https://www.inventarland.dk/kontorstole/ for at finde kontorstole af god kvalitet. Du kan også købe en kontorstol til hjemmet, hvis det er der, du (også) bruger meget tid foran computerskærmen. Når du sidder foran dit kontorbord på din stol, så bruger du mange af de samme muskler, og det kan faktisk være lige så hårdt for kroppen, som fysisk arbejde er. Derfor kan en god kontorstol være med til at skåne ryggen og nakken, så du ikke får gener.

En god kontorstol er vigtigt, selvom du ikke oplever smerter

Det er vigtigt at pointere, at man bør anskaffe sig en god kontorstol, selvom man ikke oplever nuværende smerter ved at sidde længe på den stol, man bruger nu. Hvis du sidder dårligt mange timer ad gangen om dagen, så kan du stille og roligt begynde at oparbejde en anspændthed i f.eks. ryg og nakke, som kommer til at være ganske kedeligt at leve med i længden.

Dette er også vigtigt, når du sidder meget foran computeren

Det er vigtigt med den rigtige kontorstol – sandt. Men der er også andre ting, der er vigtige at huske på, når man sidder meget på en kontorstol, hvis man ønsker at skåne kroppen. Vil du give din krop de bedste vilkår for at undgå smerter, så er det f.eks. vigtigt, at du husker at skifte arbejdsstilling i løbet af dagen. Hvis du sidder i den samme stilling, så bruger kroppen nemlig konstant de samme muskler, og det giver ømhed i længden. Derudover er det godt, hvis du også kan komme op og gå en gang imellem – det kan f.eks. være, når du holder pauser. Det er godt, hvis du kan finde en kontorstol med mange indstillinger, så du kan tilpasse stolen helt efter, hvordan det føles rart for dig.