Posted on: 19. oktober 2021 Posted by: admin Comments: 0

Mennesker i hele verden indtager vin i forskellige former, om det rød, hvid eller dem med bobler. De fleste kender til denne alkoholiske drik. Men hvordan opnår man denne fantastiske væske. I nedenstående artikel uddybes 3 punkter kort, for hvordan produktionen af vin foregår.

Druerne høstes

Vi kender dem som grønne eller røde vindruer i supermarkedsdiskene. Men for mange er det levebrød i form af basisproduktet til produktionen af vin. Når druerne er modne, høstes de enten ved håndplukning eller af store høstmaskinerne fra vinstokkene. Kvaliteten af vinen afhænger af mange faktorer. Bondens erfaring, vinstokkene, placering og druernes sammensætning + kvalitet. Alt i alt er det meget komplekst at producere vin.

Vinen gæres

Når ovenstående har nået sin gang og man har høstet på det ønskede tidspunkt. Så skal disse transporteres til vingården, hvor produktionen rigtig går i gang. De dårlige druer sorteres fra, og de gode sættes til side. Stilke fjernes og druerne sendes til presning. Macerationen foretages, som bestemmer mængden af tanniner og farve. Dette reguleres gennem temperatur og omrøring af massen. Afslutningsvist vil gæringen finde sted. Dette er sidste skridt inden væsken overføres til tønder eller ståltanke, hvor man virkelig kan manipulere udtrykket på vinen.

Vinen tapes og lagres

Hvornår aftapningen finder sted, afhænger fuldstændig af hvilken vin der tales om. Det kan forløbe sig alt mellem få dage til mange måneder. Forskellige sorter blandes sammen i store tanke af bonden. Det her man virkelig kan eksperimentere og få enten gode eller dårlige resultater. Hvor meget erfaring har vedkomne, det kan resultatet vise, når den er klar til aftapning på flaske. Fra jord til bord. Rejsen er meget lang og kan være virkelig givende. Vin er en kunst. Og at nyde Sydafrikansk vin, fransk, italiensk eller argentinsk vin kan være en oplevelse uden lige. Start jeres rejse nu. Gør dine smagsløg en tjeneste, sæt dem på store udfordringer hos den lokale vinhandel.