Posted on: 17. februar 2022 Posted by: admin Comments: 0

Rygsmerter er et samfundsproblem

Stor del af den danske befolkning er plaget af ryg og nakkesmerter. Rygsmerter er sammen med nakkesmerter / hovedpine er en af de hyppigste årsager til sygefravær fra arbejdet og derfor en stor samfundsmæssig byrde foruden det personlige tab af livskvalitet.

 

Ca 1/3 af alle sygedagspengessager anslås at skyldes smerter og gener relateret til bevægeapparatet. Det er derfor af stor samfundsmæssig betydning at disse bliver håndteret korrekt.

 

80 af Danskerne angiver at have haft spændingshovedpine inden for det seneste år og migræne udgør alene 14% af alle sygemeldinger i Danmark.

 

Forskning viser at selv 2-3 ugers fravær fra arbejde grundet rygsmerter øger sandsynligheden markant for ikke at vende tilbage igen. Det er derfor vigtigt der bliver taget hånd om dine rygproblemer hvad enten det skyldes akut smerter i lænden eller længerevarende hovedpine. Forsøg har påvist at en tidlig indsat øger sandsynligheden for at vende tilbage til arbejdsmarkedet

 

Heldigvis er der noget at gøre. Din Kiropraktor kan hjælpe dig med at blive din ryg eller nakkesmerter kvit og kan hjælpe dig tilbage til en bedre hverdag med færre gener.

 

10-15% af danskerne søger årligt hjælp for deres rygsmerter – en del af disse besøger en kiropraktor

 

Rygsmerter kan være associeret med iskias symptomer. Iskias symptomer (udstråling i benet) kan skyldes flere årsager, hvoraf nogle af simple og nemme at behandle. Andre kan være mere kronisk og langvarige, f.eks. ifb med diskusprolaps.

 

Din Kiropraktor København kan hjælpe

 

Din Kiropraktor er uddannet til at undersøge hvad den bagvedliggende årsag til dine rygsmerter skyldes, samt kan hjælpe dig med behandling for at komme af med dem igen. Kiropraktorerne er tillige uddannet til at råde og vejlede dig i træning og øvelser således at du selv kan medvirke til at undgå fremadrettet tilbagefald med rygsmerterne

 

Det kræver ingen henvisning at gå til Kiropraktor

 

Det kræver ingen henvisning at gå til Kiropraktor fra egen læge, ligesom det ej kræver henvisning at modtage tilskud fra Sygeforsikring Danmark. De fleste Kiropraktorer samarbejder desuden med de fleste udbydere af sundhedsordninger og forsikringer hvorfor man kan bruge en evt dækning hos de fleste kiropraktorer i Danmark.

 

Uddannet sideløbende med lægerne

Kiropraktorer er modsat hvad de fleste måske ved uddannet sideløbende med lægerne i Odense på Syddansk Universitet. Det er således en 5 årig kandidat uddannelse efterfulgt af 1 årig turnus uden i privat praksis. Din kiropraktor er derfor en de faggrupper som er bedst klædt på til at underøge, behandle og hjælpe dig med dine ryg og nakkesmerter, hvad end de måtte være akut opstået eller af mere kronisk karakter.

 

 

 

Brug for hjælp til dine ryg og nakkesmerter – søg hjælp hos kiropraktor i dag.