Posted on: 16. juli 2022 Posted by: admin Comments: 0

Et sitemap er en liste over websider på et websted, som du ønsker at gøre søgemaskinevenlige. Det betyder, at et sitemap vil være med til at forbedre den måde, som en søgemaskine crawler gennem dit websted. Søgemaskinerne bruger oplysningerne fra et sitemap til at afgøre, hvordan de skal indeksere og rangordne siderne på dit websted. Hvis du ikke har et sitemap, kan du med andre ord gå glip af potentielle besøgende, hvis du ikke har et sitemap.

Hvad er et Sitemap?

Et sitemap er et webstedskort, der indeholder en liste over alle websiderne på dit websted.

Formålet med et sitemap er at hjælpe søgemaskiner som Google med at forstå, hvordan dit websted er organiseret, og hvordan siderne er forbundet.

Hvis dit websted er en lille lokal virksomhed, indeholder dit Sitemap måske kun en håndfuld sider. Men hvis du har tusindvis af sider, skal du oprette et Sitemap, der omfatter hver eneste side på dit websted.

En god tommelfingerregel er at sørge for, at Sitemapet er mindst 1.000 sider langt, og at det opdateres hvert kvartal.

Hvordan du opretter et sitemap

Der er to forskellige måder, hvorpå du kan oprette et Sitemap til dit websted:

Opret et Sitemap i Google Search Console

Dette er den hurtigste måde at få et sitemap til dit websted på, men processen kræver, at du er logget ind på din Google Search Console-konto.

For at komme i gang skal du gå til Google Search Console-afsnittet på din Google My Business-konto og klikke på “Sitemaps”.

Klik på “Tilføj et nyt sitemap” på Sitemap-instrumentbrættet.

I afsnittet “Tilføj et nyt sitemap” kan du se et eksempel på det sitemap, du vil oprette. Klik på knappen “Gem” for at tilføje dit sitemap.

Opret et Sitemap er et WordPress-plugin

Dette er en manuel proces, så du skal manuelt tilføje Sitemap til dit websted.

Det er muligt at oprette et Sitemap i WordPress, men det er ikke en intuitiv proces.

Hvis du ikke ønsker at oprette et Sitemap, kan du også hyre et firma som HubSpot til at gøre det for dig.

Hvorfor har du brug for et sitemap?

Dit Sitemap hjælper dig med at sikre, at dit websted er korrekt organiseret, og at der ikke mangler vigtige oplysninger på dine sider.

Derfor er det en god idé at oprette et Sitemap hvert kvartal, så du kan holde dit websted opdateret og holde dig ajour med alle de ændringer, der sker på dit websted.

Hvordan du opdaterer dit Sitemap

Det er ikke det samme at opdatere dit sitemap hvert kvartal som at opdatere dit sitemap en gang om året.

Det er vigtigt at tjekke dit Sitemap regelmæssigt for at sikre, at det er opdateret, og at der ikke mangler sider på dit websted.

Hvor ofte opdaterer du dit Sitemap?

Hvis du bor i USA, kan du indsende dit Sitemap til Google hver måned.

Hvis du er en virksomhed uden for USA, skal du dog indsende dit Sitemap til Google hvert kvartal.

Fordelene ved et Sitemap

Hvorfor oprette et sitemap til dit websted? Hvis du ikke allerede har gjort det, går du glip af en af de bedste måder at optimere dit websted på.

Sitemaps giver søgemaskinerne oplysninger om de sider på dit websted, der er relevante for en søgeforespørgsel. De er også nyttige for brugerne, fordi de kan finde alle de oplysninger, de har brug for, hurtigt og nemt.

For at få mest muligt ud af et sitemap er det vigtigt, at du opretter et sitemap, der er unikt og beskrivende. Her er 4 grunde til, at du bør oprette et sitemap til dit websted:

– Det giver søgemaskinerne mulighed for at gennemsøge hele dit websted

– Det hjælper de besøgende med at finde alle de oplysninger, de har brug for på dit websted

– Den fortæller folk, hvilke links der findes på dit websted

– Det gør det lettere for brugerne at navigere på dit websted

Hvis du ikke har et sitemap, kommer dit websted til at ligne et rodet og uorganiseret rod.

Hvor du kan oprette gratis sitemaps

Der er mange måder at oprette et sitemap på. Det første skridt er at bestemme, hvilken type sitemap du vil oprette. De to typer sitemaps er:

– XML sitemap

– HTML sitemap

Du skal vælge den rigtige type sitemap til dit websted.

Her er, hvad du skal vide om hver enkelt sitemap-type:

– XML sitemap

XML-sitemaps oprettes typisk ved hjælp af en webtjeneste kaldet Google Webmaster Tools. Denne tjeneste genererer automatisk et sitemap for dig. Når du tilmelder dig den, modtager du en e-mail med et link til XML-filen.

– HTML sitemap

Et HTML sitemap er en fil, der indeholder en liste over alle URL’er på dit websted i HTML-format. Du kan generere en sådan ved at bruge en webside builder som Squarespace eller WordPress.

Når du har dit sitemap, skal du indsende det til Google Webmaster Tools.

Konklusion

Så nu hvor du kender fordelene ved at oprette et sitemap, og hvor du kan finde gratis sitemaps, er det tid til at omsætte disse tips til handling.

Det er ikke særlig svært at oprette et sitemap. Hvis du følger ovenstående trin, kan du oprette et sitemap, som du kan indsende til Google Webmaster Tools. Processen er nem nok til, at alle kan gøre det. Vi håber, at du har lært noget nyt i dag.