Posted on: 8. marts 2022 Posted by: admin Comments: 0

Det kan være meget arbejde at planlægge en fest. Der er så mange ting at tænke på, lige fra gæstelisten til dekorationerne. Men et af de vigtigste aspekter af enhver fest er maden! Hvis du leder efter idéer til catering, er du kommet til det rette sted. I dette blogindlæg vil vi diskutere, hvad du skal overveje, når du bestiller mad til en begivenhed. Vi dækker alt fra budget til kostrestriktioner, så du kan sikre dig, at dine gæster er velforsynede og glade.

Budget

Først skal du beslutte, hvor mange penge du vil bruge på catering. Catering kan være dyrt, men der findes en række forskellige muligheder, der passer til ethvert budget. Hvis du er på udkig efter noget, der er overkommeligt, kan du overveje at bestille mad fra en lokal restaurant eller købmandsbutik eller den lokale kro. Bestil mad ud af huset fra Biersted Kro i Aalborg, som har stor erfaring og mange gode anmeldelser. 

Buffet eller kuvert?

Når det gælder bestilling af mad, er der to hovedmuligheder: buffet eller kuvert. Med en buffet kan gæsterne selv tage hvad de vil have fra bordet. Dette er en god mulighed, hvis du har mange gæster med forskellige kostrestriktioner. Et kuvert-system er, når hver gæst får sin egen tallerken med mad, som derefter serveres til dem. Dette er en god mulighed, hvis du ønsker at kontrollere, hvor meget mad hver gæst spiser.

Levering eller afhentning?

En anden ting, du skal overveje, er, om du vil have maden leveret eller afhentet. Hvis du vælger levering, skal du sørge for at indregne omkostningerne ved levering i dit budget. Hvis du vælger at afhente maden, skal du sørge for, at du har tid nok til at gøre det.

Antal gæster

Dernæst skal du bestemme, hvor mange gæster du skal have catering til. Dette vil hjælpe dig med at beslutte, hvilken type mad og hvor meget mad du skal bruge, og det har også en indflydelse på budgettet. Jo flere gæster, jo mere mad, jo dyre bliver det.

Madallergier

Hvis nogle af dine gæster har fødevareallergier, skal du sørge for at nævne dette, når du bestiller catering. De fleste restauranter og cateringfirmaer kan imødekomme særlige diætbehov, men det er bedst at give dem besked på forhånd. På den måde undgår du ubehagelige overraskelser på festdagen.

Valg af mad

Når det kommer til valg af mad, så er det, at det også kan gå hen og blive svært. Man må indse, at der altid vil være nogen, der ikke vil kunne lide det mad, man vælger. Men man kan prøve at tilgodese de fleste. At vælge buffet vil give dine gæster mulighed for at vælge det, de kan lide, da der også er et større udvalg. Kød, såsom oksesteg, oksemørbrad, svinekam er populære kødtyper. Dertil kan man lave kartoffelsalat, kartoffelgratin eller flødekartofler til. Dertil salat, sovs og brød dertil.

Normalt serverer man forret, hovedret og dessert. Men mange vælger også at servere appetizers, som lige dækker den værste sult, inden der er mad. Man skal også prøve at undgå at bestille for meget, da det hurtigt kan end ud i madsspil og spildte ressourcer.