Det bedste ved jagtsæsonen er den friske mad der kommer på bordene. Et klassisk dyr at skyde her til efteråret er bukken, som smager helt fantastisk sammen med en god sovs og ovnbagte kartofler. Men det er selvfølgelig ikke den eneste ret man kan lave på en skudt buk. Derfor vil der her i artiklen blive opremset en liste over mulige retter, man kan lave med sit vildt.
Buk stuvning
Når man skal tilberede en buk er det vigtigt at få en masse smag sammen med, for at give sine gæster en fantastisk smagsoplevelse. Her kan der bruges flere forskellige ingredienser og grøntsager. Gå efter at lave en gryde med grovskåret grøntsager, som fx gulerødder, løg, porrer, hvidløg, der alle giver kogningen en skøn duft og lige så skøn smag. Bukken har i sig selv en kraftig smag flere steder på kroppen, men det kan klart anbefale at man til en gryde ret koger køllen i sin stuvning. Lad det stå og koge i et par timer, for at kødet bliver så mørt som muligt. Hvis man har en sous vide, kan man bruge den til sin kølle, så er man garanteret på at få mørt kød, der kan skæres med tungen.
Grillmad
Igen er det en buk kølle som skal tilberedes. Denne gang skal den ikke stuves men i stedet på grillen, hvor den skal smøres med en lækker marinade. Start med at skære køllen til, så alt brusk og unødvendigt fedt ikke kommer med. Herefter skal kødet snores, og man tilsætter en lækker rødvinsmarinade over køllen, som skal have lov til at trække i et døgn eller minimum 12 timer. Efter at marinaden har fået lov til at trække ind i kødet, og det klar til at komme på grillen. Her er det godt stege den på en indirekte grill, hvor den skal stå i en times tid, alt efter størrelse og tykkelse. Lad køllen hvile i mindst 40 minutter og skære kødet ud i flotte skiver på omkring 1-1,5 cm.
Ønsker du mere inspiration til madlavning med en buk, så er der utallige retter at finde på internettet. Velbekomme, håber det smager.