Posted on: 7. september 2022 Posted by: admin Comments: 0

Dåb, barnedåb og indvielsesceremonier tjener som en introduktion af barnet til kirken og følger sakramenterne som beordret af Gud. Dette er en højtidelig, men glædelig lejlighed, der følger kirkens skikke, så sørg for at forstå, hvad der forventes af dig.

 

Du kan modtage en invitation i et vilkårligt antal formater. En formel invitation vil ofte bede dig om at svare. Selvom du er inviteret via telefon, så lad værtsfamilien vide, om du vil være der eller ej. De skal vide, hvor mange mennesker der vil sidde sammen med dem under gudstjenesten eller messen.

 

Da kirker varierer i stil og formalitet, skal du spille det sikkert og klæde dig konservativt. Jakkesæt, knælange eller længere kjoler og lækre slacks med blazere er alle gode muligheder. Hvis værtsfamilien oplyser, at kirken er kommet-som-du-er, betyder det generelt, at det er meget uformelt. Du bør stadig klæde dig pænt, men hvis du vil være mere afslappet, så spørg værten om flere detaljer.

 

Mange babyer, der er døbt eller døbt, går i dåbskjoler eller et arvestykke, der er gået i arv gennem generationerne og betyder noget særligt for familien. For at holde det pænt er det en god idé at vente til lige før gudstjenesten med at tage det på barnet og så tage det af umiddelbart efter.

 

Større børn, der bliver døbt eller allerede er døbt, bør klæde sig i deres pæneste tøj til lejligheden. De vil være i centrum for opmærksomheden, så giv dem nogle etikette-instruktioner på forhånd. Når børn ved, hvad der forventes af dem på forhånd, er der større sandsynlighed for, at de opfører sig ordentligt.