10 ting du kan lære af Gordon Ramsey
Du har som restaurantejer formentlig set Gordon Ramseys “a kitchen nightmare”. Er du presset eller lukningstruet, er det vigtigt at huske dig selv og dit team på de basale færdigheder.
Her er 10 ting du kan lære af Gordon Ramsey.
1. Hold det simpelt
Gordon Ramsey lægger stor vægt på, at retterne bør være enkle og ikke for overarbejdede. Dette gælder især for hovedretterne, som bør have få, men gode ingredienser.
2. Vælg de rigtige ingredienser
For at lave en god ret skal du bruge de rigtige ingredienser. Det betyder ikke nødvendigvis de dyreste råvarer, men det betyder helt sikkert friske og kvalitetsrigtige råvarer.
3. Kom i god tid
Gordon Ramsey lægger stor vægt på forberedelse og siger, at man skal komme i god tid, inden man begynder at lave mad. På den måde kan man undgå at der opstår problemer undervejs.
4. Hold styr på rengøringen
Rengøring er lige så vigtigt som madlavningen selv. Gordon Ramsey lægger stor vægt på, at der skal være rent og pænt i køkkenet, og at der ikke må være rod.
5. Hold styr på økonomien
For at have en vellykket restaurant er det vigtigt at have styr på økonomien. Det betyder bl.a. at have styr på indkøb og udgifter.
6. Hav en god kundeservice
Gordon Ramsey lægger stor vægt på, at der skal være god kundeservice i en restaurant. Det betyder bl.a. at tage godt imod gæsterne og sørge for at de får den mad, de ønsker.
7. Hav en god team ånd
Gordon Ramsey lægger vægt på, at der skal være en god team ånd i en restaurant. Det betyder bl.a. at man skal kunne arbejde sammen og have respekt for hinanden.
8. Vær kreativ
For at lave god mad, skal man være kreativ. Det betyder, at man skal kunne tænke ud af boksen og finde på nye retter.
9. Vær professionel
Gordon Ramsey lægger stor vægt på, at man skal være professionel i en restaurant. Det betyder bl.a. at man skal kunne lægge budgetter, mestre lokal markedsføring og i de hele taget have styr på tidsplaner og sørge for at gæsterne får den absolut bedste oplevelse.