Posted on: 10. juni 2022 Posted by: admin Comments: 0

Det kan være meget arbejde at holde en fest. Fra planlægning af menuen til oprydning bagefter kan det føles, som om at der aldrig er tid nok på dagen. Det gælder især, hvis du selv vil lave det hele! En måde at tage noget af presset af på er at bestille mad fra en restaurant eller et cateringfirma. Men med så mange muligheder derude, hvordan ved du så, hvilken der er den rigtige for dig? I dette blogindlæg vil vi nævne nogle ting, du skal huske på, når du bestiller mad til dit næste arrangement.

Fordele ved at bestille mad udefra

  • Du behøver ikke at lave mad! Dette er nok den største fordel ved at bestille mad til dit arrangement. Du kan bruge mere tid på at nyde dine gæsters selskab i stedet for at være fanget i køkkenet.
  • Det er én ting mindre at bekymre sig om. Det kan være stressende nok at planlægge et arrangement uden også at skulle bekymre sig om madlavning. Lad en anden tage sig af maden, så du kan fokusere på andre ting.
  • Du kan prøve noget nyt. Hvis du er træt af din sædvanlige festmenu, kan det være en god måde at blande tingene sammen på, hvis du bestiller fra en restaurant eller et cateringfirma. Det er altid spændende at prøve nye retter, og dine gæster vil sætte pris på temposkiftet.

Madens genre

En af de første ting, du skal tænke over, er den type mad, du vil servere. Ønsker du et siddende måltid eller noget mere afslappet som f.eks. fingermad? Skal det være dansk, udenlandsk? portionsanrettet eller måske buffet? Når du har besluttet dig for den generelle tone for arrangementet, kan du begynde at indsnævre dine muligheder.

Antal gæster

En anden vigtig faktor at overveje er det antal gæster, du forventer. Dette vil hjælpe dig med at bestemme, hvor meget mad du skal bestille, og hvilken type service du har brug for. Hvis der er tale om en lille forsamling, kan du måske nøjes med at bestille mindre portioner eller vælge udenlandske retter, såsom tapas. Men hvis du er vært for et større arrangement, er det vigtigt, at du tager højde for allergier, så der kan være alternativer.

Pris

Du skal selvfølgelig også tænke på dit budget, når du bestiller mad til dit arrangement. Heldigvis er der muligheder, der passer til ethvert budget. Du kan finde cateringfirmaer, der tilbyder en række forskellige tjenester, lige fra simpel udbringning til komplette servicepakker. Aabybro Mad og Vin tilbyder mad ud af huset i hele Nordjylland, hvis du bor i området. Det er en køretur værd!

Kan det bringes ud eller skal det hentes?

Hvis du ikke har tid, kan du overveje en leveringstjeneste. Dette er især praktisk, hvis du bestiller store mængder mad. Husk dog på, at nogle restauranter eller cateringfirmaer kan opkræve et leveringsgebyr. Hvis det er muligt, så få det leveret, så du ikke skal stå med ansvaret, forlade dine gæster og komme hjem med koldt mad.

Vi håber, at du er blevet lidt klogere på, hvad du bør tænke på, når du skal bestille mad udefra næste gang.