Menu Menu

Malte

Køkkenchef
Ansat på Geist siden 2013

Jeg har spillet håndbold på eliteniveau hele min ungdom. Jeg er vokset op i Brøndby, hvor der er et kæmpe fællesskab omkring holdsport. Min far og stedmor spillede fodbold for Brøndby. Min lillebror har spillet fodbold, siden han kunne gå. Min lillesøster er på landsholdet i fodbold. Jeg er vokset op med et klubfællesskab.

Før en kamp satte vores træner en cd på med stille musik, og så skulle vi gennemgå hele kampen inde i hovedet. I ti minutter lå vi og tænkte hele forløbet igennem. Bagefter løb vi og varmede op, og gennemgik det hele igen. Vi byggede det op. Byggede op til at vinde. 

Det er den samme følelse på Geist. Vi må ikke tabe. Vi kan ikke stå i køkkenet og være uden kontrol. Vi skal være foran. Det er nærkamp, når der er 230 gæster i bogen. Du sveder, men du har ikke tid til at tørre sveden af. Det er den følelse, jeg allerbedst kan lide. Når vi virkelig er pressede og det går. Når det går godt. Når vi vinder. 

Vi er et stort hold, og der er meget kommunikation. Vi træner hele dagen for at gøre klar til om aftenen. Vi er gode til at hjælpe hinanden. Hvis du falder bagud i løbet af dagen, så råber du op, så får du hjælp. Hammeren falder først, hvis du ikke siger noget, hvis du ikke er klar kl 17. For der bliver kampen fløjtet i gang, der kommer gæsterne. Her er der desværre ikke nogen timeout. Nogle gange kunne man godt bruge lige at tage 5 minutter.

Før gæsterne kommer, sidder vi alle sammen ned og spiser sammen. Der er en lidt urolig stilhed. Vi rejser os, og der er en elektricitet, en spænding. Vi kridter banen op. Den ro man får som køkkenchef, når der er fuldt fokus, og folk ikke løber rundt. Når folk bare står, og er klar. Vi behøver næsten ikke at sige noget til hinanden. Alle laver deres ting, og folk kender deres veje. Det er så øvet, så trænet. Hvis jeg løfter en tallerken, så er det nok fordi jeg skal have en sauce. Så ved ham, der skal have en gryde, at han lige skal vente, til jeg er tilbage med saucen. Der er fed stemning og høj musik. Vi kæmper, vi vinder. 
Den fyraftensøl smager bare bedre, når det er gået godt. Når alle har kæmpet hårdest.