Moderne udgaver af tapas er blevet meget populært i København de seneste år, hvor mange af de gamle traditionelle retter har fået sig et nyt twist. Der findes mange restauranter og barer som laver tapas København. Alle har tilføjet et unikt twist til de klassiske favoritter. På den måde forsøger de forskellige restauranter at skabe unikke retter, som appellerer til deres gæster. Retterne kan være alt fra ostetallerkener, der laves på lokale danske oste til fisketaco’er, der bliver fyldt forskellige slags friskfanget fisk eller skaldyr – I København finder du med garanti noget for enhver smag.
Tapas’ udvikling fra spanske bondekøkken til international gourmet
Tapasretternes historie kan spores tilbage til 1600-tallet i Spanien. Dengang begyndte kroejerne at byde på gratis snacks, som blev kendt som “tapa”. Sidenhen har retterne blevet meget populære ikke kun i Spanien – men verden over. Blandt de mest traditionelle tapasretter der tilbydes i København findes patatas bravas, som er en krydret kartoffelret. Retten croquetas de jamon, der kan beskrives som kroketter med skinke og ost samt gambas al ajillo, der består af hvidløgsrejer, er ligeledes blevet meget populære. Retterne skal gerne serveres med en generøs mængde olivenolie, hvidløg, salt og peber, for at fremme den gode smag. For de mere eventyrlystne er der ligeledes mulighed for, at man kan prøve nogle mere udfordrende retter, som man som regel ikke får til hverdag. Det kan være calamares fritos, der er stegte blæksprutter eller en velsmagende gazpachosuppe.
Tapas’ popularitet og fremtidige udvikling
Der finde moderne fortolkninger af de klassiske tapasretter over hele byen. Nogle steder kan man i stedet for de traditionelle patatas bravas, få dem serveret med en generøs mængde trøffelolie eller endda toppet af med kaviar. Dernæst er fisketacos blevet genopfundet, hvor kokkene anvender frisk fisk og skaldyr. Hvis du har lyst til at prøve en anden nyfortolkning af tapas, kan du også prøve tapas retter som indeholder spiselige blomster. I København får du mulighed for at opleve en blanding af traditionelle og moderne smagsoplevelse. Så spring ud i det og prøv nogle traditionelle retter, og nogle af de mere innovative nyfortolkninger.