I en verden af mad delikatesser, ligger tapas på en solid plads i toppen. Vi har dedikeret restauranter, begivenheder og utallige selskaber til tapas. Men hvad gør den så speciel?
Ordet tapas stammer fra det spanske ord tapa, som betyder låg. Det formodes at ordet blev brugt i Andalusien (en region i syd Spanien), som en metode på at dække deres drikkevare med et lille stykker mad, for at holde insekter væk. Det kunne være et tynd skivebrød eller et fladt stykke kød.
Men nu til dags er tapas kort sagt en lille appetizer bestående af et stort udvalgt af kød, ost, grønsager, mandel, brød samt meget mere.
Tapas stammer fra Spanien og er derved en spansk cuisine. Dog er tapas blevet en udbredt ret, som nydes overalt i verdenen. – I Danmark er tapas blevet en meget populær delikatesse.
Det kan bestilles online, fx igennem tapas take away Aalborg. Det serveres på de fleste cafeer i de større og mindre byer og derudover er det et kæmpe hit indenfor catering.
Delikatessen bliver nemlig ofte serveret til større events og mindre selskab, som fx bryllupper, konfirmationer, dåb osv.. En af de oplagte grunde til dette, er at der altid være noget for selv den mest kræsende gæst.
Tapas består grundlæggende at mange forskellige ting. Dog er der noget mad, som er uundværligt. Ost er en af dem.
Ost kommer i mange smage, farver og former. Den er med til at pynte tapas’en, men det er også en råvare, der er nem at dele ud i mindre portioner – og derfor perfekt til tapas.
Derudover er der vinen. Tapas i sig selv “indeholder” ikke vin. Vinen serveres ikke altid som en selvfølge og en del af begrebet – men når vi nyder de stærke smage og sammensætninger, er et glas vin, den perfekt drikkelse.
Vin er med til at fremhæve smage, og maden der serveres til tapas, er kendetegnet ved de mange små og til tider stærke råvare, der serverer samlet – Så en forstærkelse af dem, vil tag opvelsen til et helt andet niveau.
Det kan derfor altid anbefales at spørge tjeneren, hvilken vin, der passer bedst til din tapas platte. Da det med garant forstærker smagsoplevelsen og tager dig med på et ny kulinarisk eventyr.