Har man en lille drøm om at drive en mindre restaurant, eller bare leve af at lave mad, så er foodtrucks det nye hit. En foodtruck kan bedst beskrives som en restaurant på hjul eller en forstørret pølsevogn. Streetfood konceptet med en foodtruck trender, og et lille køkken i en container eller gammel autocamper har vist sig at være nok til at lave imponerende god mad. Man kan fx se hvordan streetfood i Aarhus vinder frem, og er blevet et meget populært sted for mange at tage hen for at få lækker mad, specialøl og lækker hjemmelavet is. Et gadekøkken er smart og er det på hjul er det muligt at prøve forskellige placeringer, og i stedet for at kunderne skal komme til dig, kan du komme til kunderne.
Placering og fleksibilitet
Placeringerne er uendelige med en foodtruck, der kan stå på diverse torve, eller lige ud til stranden om sommeren. Fleksibiliteten med en foodtruck er tårnhøj, og det er kun ens egen kreativitet som sætter barrieren for placeringen. Selvfølgelig har kommunen også en rolle, ift. Opholds tilladelser, men mulighederne er stadig mange. Vil du starte en foodtruck i Aarhus, er der gode muligheder for at finde placeringer hvor afstanden til den nærmeste restaurant er over en kilometer, eller hvor niveauet af de nuværende restauranter, er på randen af konkurs. Nogle placeringer vi har spottet som åbne og med en stor mængde trafik, er bla. Store torv og øen. Ude på øen er der allerede flere restauranter, men lige så vel som boligerne er prissat højt, har restauranterne gjort det samme, da de har en favorabel placering. Derfor ville man have en fantastisk chance for at få kunder, hvis man kan holde en lav pris, men høj kvalitet af nem og hurtig mad, til de mange beboende og ikke mindst gæster der kommer forbi om sommeren. Det kræver en foodtruck der er billig i drift, og med et stærkt brand og koncept.
Byg din egen
En foodtruck skal være blikfangene og gerne skille sig ud fra alle andre. Det er vigtigt at man skaber et brand og viser det udadtil. Et godt eksempel på god branding, er de velkendte presset appelsin boder som man finder på diverse festivaler. De er formet som en appelsin og ligeså malet helt orange, som fanger folks opmærksomhed og man er ikke i tvivl om hvad man kan få hos dem. En essentiel ting ved at have sin egen foodtruck er hvordan du får strøm til at holde ovn, køleskab og andre ting i køkkenet i gang. Her anbefaler vi at man vælger at drive den med en strømgenerator, så du forbliver fleksibel og ikke er afhængig af at låne strøm hos andre, som kan blive dyrt. En strøm generator bruger ofte et 13 polet stik, som gerne skal kunne holde til 12V eller mere. For at bygge en foodtruck fra bunden er der flere brugbare videoer på internettet som kan vise dig en hel opbygning og installering af inventar.