Hvad kræver det egentlig at få en Michelin-stjerne? Det er et spørgsmål, som restauranter verden over gerne vil have svar på. Michelin stjerner er noget af det mest prestigefyldte, en restaurant kan få, og derfor er der mange restauranter, der gør alt for at opnå denne anerkendelse. Vi vil se nærmere på, hvad Michelin stjerner egentlig handler om.
Et unikt ophold
Når man sætter sine ben på en Michelin-restaurant, kan man forvente at blive indhyllet i en udsøgt oplevelse fra start til slut. Designet af et sådant sted er nøje gennemtænkt for at maksimere komfort og elegance. Gennem hele opholdet bliver gæsterne taget med på en rejse for sanserne, der begynder med den omhyggeligt udformede indretning, den bløde atmosfære der kulminerer med de fristende smagsoplevelser, der efterlader varige minder. Michelin-designs er det, der adskiller Michelin-restauranterne fra hinanden. Det er en oplevelse, der ikke ligner nogen anden. Restauratørerne bruger mange penge på at holde deres restaurant ren og pæn, og at deres evt. beplantede områder bliver vedligeholdt efter bedste evne. Derfor hyres der ofte en anlægsgartner som a-bekc.dk, til at holde restaurantens blomster flotte.
Hvad skal der til?
For at få en Michelin-stjerne skal restauranter opfylde strenge kriterier for madkvalitet og serviceniveau. Michelin anmelderne lægger stor vægt på kvaliteten af ingredienser, den måde hvorpå maden er tilberedt, sammensætningen af retterne samt prisen på de forskellige retter. Michelin evaluerer også omhyggeligt servicepersonale, og deres evner til at give gode anbefalinger og rådgivning.
At få en Michelin-stjerne er noget af en bedrift, og den tildeles kun til meget få restauranter hvert år. De, der modtager anerkendelsen, bliver øjeblikkeligt berømte og nyder ofte godt af øget omsætning på grund af deres prestigefyldte anerkendelse. Med tiden kan restauranter endda få flere stjerner, og nogle af verdens mest berømte kokke har fået op til tre Michelin-stjerner for deres fremragende madlavning.
Alt i alt er det ikke nogen let opgave at få en Michelin-stjerne. Kriterierne er strenge, og de, der opnår succes, er nogle af de bedste kokke og restauratører i verden. Hvis du ejer en restaurant, og ønsker at få din egen Michelin-stjerne, skal du tage dig tid til at forstå, hvad der skal til for at få en.