Skal I holde en parmiddag, og er i tvivl om hvad i skal servere til maden?
Det kan ofte være svært at skulle finde noget at drikke, som alle kan lide. Nogen er mest til hvidvine mens andre bedst synes om rødvine. Et oplagt valg til par middagen er derfor champagne, fordi det altid indbyder til god stemning og hyggelige stunder. Champagne er en rigtig festdrik, og er noget som alle kan lide. Er du ikke helt skarp på champagne, og ønsker du at kunne fortælle din gæster lidt mere omkring hvad champagne er, så læs med lige her.
Hvad er champagne?
Champagne er en type mousserende vin, der stammer fra Champagne-regionen i Frankrig. Den er fremstillet af en blanding af røde og hvide druer og er typisk kendetegnet ved sin boblende konsistens og tørre smag. Der er ca. 12-15% i en champagne, og hver champagne har et tryk på 6 bar, hvilket er hvor meget tryk der er i flaskerne.
Hvordan laver man Champagne?
I Champagne bruges der tre overordnede druesorter til at fremstille Champagne, men lidt flere er lovlige. De tre hoveddruer er pinot noir, pinot meunier og chardonnay, som er henholdsvis to røde og en hvid druesort.
Der findes flere forskellige metoder til at fremstille mousserende vin. Champagnemetoden anvendes naturligvis i Champagne. Dette udtryk bruges ofte, når mousserende vine uden for Champagne beskriver deres fremstillingsproces, hvilket antyder, at de er skabt efter samme fremgangsmåde, men uden at blive omtalt som Champagne.
Hvordan finder man den helt rigtige champagne?
Det kan ofte være svært at finde frem til den helt rette champagne, da der er så meget man skal kende til. Den nemmeste måde at lære mere omkring champagne og ens personlige champagne præference, er ved at smage en masse forskellige. Det kunne være ved at købe champagnekassen, der består af forskellige typer champagne.