Hav styr på det praktiske bag festen
Alle fester kan hurtigt blive et praktiske mareridt. Jeg tror ikke jeg gør nogen kede af det ved at sige at alle har oplevet en rigtig dårlig fest. Det forekommer ofte når der ikke er styr på de tre overskrifter som artiklen her består af. Man står der til festen og gæsterne ved ikke hvor de skal ligge deres overtøj. Folk kommer uden skiftetøj eller sko, og bliver derfor ubekvemt. Talerne er ikke i overensstemmelse med maden, hvorfor talerne bliver afbrudt eller at maden bliver kold. Hvis du kan genkende noget af det forrige kan du med god grund læse med her. Jeg foreslår at du sætter dig ned sammen med dine nærmeste og eventuelle ansatte der skal afvikle festens praktiske. Sørg for at forventningsafstemme med dem: Hvad vil vi opnå med festen? Hvor lang tid vil det tage at forberede? Hvad er vores faste deadlines?
Hvad er præmissen for festen?
Det kan måske virke lidt basalt, men det kan være et super godt værktøj at spørge sig selv hvad man vil opnå med festen. Det kan nemlig godt være at du gerne vil fejre dig selv, din partner eller begge på en luksuriøs måde, men hvis det er førsteprioritet er det jo ikke nødvendigvis at der skal være ufatteligt mange gæster for eksempel. Pointen er at det er vigtigt at have sig selv med i det. Det nytter ikke noget at ville fejre sin 40-års fødselsdag, inviterer hundrede gæster, betale personale med mere, hvis du egentlig bare vil have dine tætteste omkring dig. Hvis du derimod har lyst til også at holde en fest for dine venner og nærmeste, skal der selvfølgelig inviteres tilsvarende gæster.
Hav styr på budgettet
Det er vigtigt at holde pengepungen i baghovedet. Man kan nemlig sagtens tillade sig at have høje forventninger til sin fest, men det nytter ikke noget at holde en fest som man ikke kan have økonomisk samvittighed over efterfølgende. Maden og drikkevarerne plejer at spise en stor del af budgettet. Du kan gøre dig nogle tanker om hvornår gæsterne kommer, hvilket tilsvarende vil have indflydelse på hvor meget de skal have at spise. Tænkt eksempel: du holder en 40-års fødselsdag, som du gerne vil lave lidt pompøs og lækkert. Du inviterer 80 gæster, hvor skal man så ligge sine penge? Det skal efter min mening være en god blanding af det visuelle og det følte. Maden må godt være super lækker, men pynten skal også være on point. 40-års fødselsdag pynt kommer nemlig i mange former og farver, hvorfor det kan være en super fin ide at kontakte en professionel festbutik. De vil altid være lutter øre om dit næste projekt og kan give en godt tilbyd ved køb af meget pynt.