Posted on: 27. maj 2022 Posted by: admin Comments: 0

Pas på dig selv når du arbejder

I gastronomiens verden er der altid fart på. Der er altid noget der kan eller skal laves. Som kok eller som gastronomisk entusiast i hjemmet, har du helt sikkert oplevet hvor hårdt det kan være at stå op i flere timer, bøjet ned over et skærebræt eller at arbejde i varmen fra et stort komfur. Det er derfor fuldstændig essentielt at give sig tid til at sidde ned engang i mellem. Vi vil faktisk gå så langt som at sige det er en kunst at kunne inkorporere et kvarters pause imellem faserne af din madlavning. Det skal ikke være en sur pligt at skulle lave mad til dig selv eller andre, som de bliver glade for. Tværtimod skal det være en rutine som du nyder at gøre for dig selv eller i selskab af andre, i et roligt tempo med tid til omtanke og hyggesnak.

 

Pas på dine kollegaer

Arbejder du med mad til dagligt? Har du endda ansvaret for andre på denne arbejdsplads? Så læs nøje med. Det ses alt for ofte at effektive køkkener mister deres kram, fordi deres medarbejdere er udkørte. Nogle gange kan det være pga. arbejdstrykket, stemning, tonen fra gæsterne eller måske noget helt andet. Det er derfor din pligt overfor dig selv og dine kollegaer at være opmærksom på stress på krop og sind. Hvis du bemærker at du smerter i ben, nakke eller værst af alt rygsmerter, skal du øjeblikkeligt tage en pause og gøre dine medarbejdere opmærksomme på det. Det er typisk mænd, at bide stress og smerter i sig for senere at falde med et brag. Det skal holde op.

 

Bid æren i dig

Som nævnt ovenover er det særligt mænd der bliver ramt af stress og smerter på arbejdspladsen. Der skal foregå en fælles genuddannelse af vi kan tillade os. Lad os i fremtiden, sammen, tage fat i hinanden og hive ”pausestolen” frem når det tilsyneladende