Posted on: 10. april 2022 Posted by: admin Comments: 0

Vores datter drikker i smug.

Vi ved ikke, hvordan vi skal hjælpe hende:

Alkoholmisbrug hos teenagere

Vi kæmper for at hjælpe vores datter, som tilsyneladende drikker alkohol i smug. Vi ved ikke, hvordan hun er begyndt, og vi er ikke sikre på, hvordan vi kan få det til at stoppe.

Den kedelige Europarekord

Danske unge har en kedelig Europarekord i alkoholforbrug, mange tror desværre fejlagtigt at denne rekord bare er noget der hører ungdommen til. Nogle voksne betragter nærmest de unges alkoholforbrug som harmløst men er det sandt?

Virkeligheden er desværre at det store alkoholforbrug i ungdommen, følger nogle unge ind i voksenlivet medfører både alkoholmisbrug og desværre også i mange tilfælde alkoholafhængighed.

For langt de fleste unge, af det store alkoholforbrug i teenageårene noget de stopper med den dag tilværelsen begynder at sætte krav til dem. men som nævnt er det også en gruppe hvor ungdommens druk og fest, udvikler sig til misbrug afhængighed i løbet af deres voksenliv.

Endelig er der desværre også en lille gruppe unge hvor deres alkoholforbrug, viser tegn på misbrug og endda afhængighed mens de endnu er i deres sene teenageår.

Alkoholmisbrug er et alvorligt problem for teenagere, og det kan være meget svært at få den hjælp, de har brug for.

I dette blogindlæg vil vi diskutere teenageres alkoholmisbrug, og hvad du kan gøre for at hjælpe dit barn.

Tegn på at der er noget for meget alkohol.

Hvis du tror, at din teenager måske drikker for meget alkohol, er der nogle tegn, du skal holde øje med. Først skal du være opmærksom på deres adfærd. Virker de mere tilbagetrukket eller humørsvingende end normalt? Hænger han/hun ud med en ny gruppe venner, som du ikke kender så godt? Har de pjækket fra skole eller er de kommet i problemer?

Vær også opmærksom på deres fysiske udseende. Taber de sig eller ser de trætte ud hele tiden? Har de pludselig ændret deres spisevaner? Er deres øjne røde eller glasagtige?

Hvis du bemærker nogle af disse tegn, er det vigtigt at tale med din teenager om det. De er måske ikke villige til at indrømme, at de drikker, men det er vigtigt at have en åben og ærlig diskussion om det. Det er også en god idé at tale med en rådgiver for at få professionel hjælp.

I kan få gratis råd og vejledning på alkohollinjen 70205501.

Alkoholmisbrug hos teenagere er et alvorligt problem, men der er hjælp at hente. Hvis du tror, at din teenager måske drikker, skal du ikke tøve med at søge hjælp.