Posted on: 5. maj 2023 Posted by: admin Comments: 0

Du kan få vin og øl til maden på langt de fleste restauranter, nogle restauranter gør det nemt at vælge, mens det andre steder kan virke knapt så overskueligt. Her kan du blive lidt klogere på hvordan du vælger en vin el. øl der passer til din mad du har bestilt på restauranten.

Øl til maden på restauranten

Det er lidt mere lige til med øl end det er med vin når du skal vælge til maden. For det første er der sjældent ligeså mange øl at vælge imellem på en restaurant, og du har overordnet set mindre variation i smag og nuancer i øl end i vin.

Mørke og kraftigere øl fungerer godt til meget smagfuld mad, mens lysere øl med knap så meget power er godt til f.eks. fisk eller vegetariske retter. Det er altid en god idé at spørge tjeneren om anbefalinger, da de ofter kender de bedste sammensætninger af mad og drikke på netop deres restaurant.

Du kan blive klogere på øl ved at deltage i ølsmagninger, som du kan finde et overblik over på: https://olsmagning.dk/. Her kan du finde ølsmagninger i hele Danmark.

Vin til maden på restaurant

Vinudvalget på en restaurant er generelt meget større end øludvalget, og derfor kan det også være sværere at navigere i.

Når du skal vælge vin til maden på en restaurant er det en klar fordel at have viden om vin, viden som du kan få fra bøger el. et online vinunivers som Druestok der har masser af information om vintyper, områder og druer. Har du ikke den viden eller har du ikke haft tid til at få nok viden, så er der mange andre måder at vælge den bedste vin til maden på en restaurant.

Det er altid en rigtig god idé at spørge tjeneren om anbefalinger til netop den mad du vælger, de har altid nogle gode anbefalinger klar. Mange restauranter der sælger menuer vælger også at lave en vinmenu til, og denne vinmenu er sammensat så den passer til maden. Det er altså også et sikkert valg, men nogle gange kan du selvfølgelig have en anden holdning end dem der har valgt vinen.

Hvorfor smager man på vinen på restaurant?

Det er kotume at man som gæst på en restaurant får mulighed for at smage på vinen inden man får hældt et fuldt glas op. Det skyldes at man ikke ved om vinen er dårlig når man åbner den, der kan være sygdom, prob eller andet der gør at den smager dårligt.

Det er dog ikke altid man smager, da man i nogle tilfælde vil få vin fra en flaske der allerede er åbner og opbevaret sikkert eller på mindre fine restauranter hvor vinen har skruelåg og ikke samme risiko for at blive dårlig.

Nu ved du lidt mere om hvordan du får en god vin el. øl på dit restaurantbesøg.