Posted on: 26. juni 2022 Posted by: admin Comments: 0

Rigtig mange af os kan helt sikkert godt huske, hvordan forskellige lege med vand var en helt naturlig del af hverdagen i løbet af sommerferien. Det er helt bestemt minder, som vi har meget kære, og de bliver igen og igen en del af vores forståelse af, hvad en rigtig sommer skal indeholde. For sommeren er mange forskellige ting – men en af de mange er helt sikkert vandkamp i haven med brødre, søstre og alle de andre børn på vejen. 

Det helt rigtige udstyr 

På samme måde som vi altså helt sikkert kan huske, hvordan legen var en helt central del af sommerferien, kan vi nok også alle sammen huske, hvor vigtigt det var at have det helt rigtige udstyr til de mange forskellige lege med vand. Med en kraftig vandpistol bliver man hvert fald forsikret om, at man er indehaver af det helt rigtige udstyr. 

Når den helt perfekte vandkamp skal aftales i en af de mange danske haver rundt omkring i landets mange boligkvarterer, skal der naturligvis også sørges for udstyr til de mange unger. Det gør bare legen en hel del sjovere, når udstyret er helt i top, og hvilket barn vil ikke være glad for en vandpistol, som helt sikkert kan bruges mod de mange legekammerater. 

Når sommerens varme endelig får helt fat  

De mange danske haver bliver altså nok uden den helt store tvivl fyldt op med mange unge og børn, når skolens sommerferie bliver en realitet for os alle. For rigtig mange af os er sommerferien på samme måde også lig med det varme vejr, som mange længes efter i de mange andre lange kolde måneder. 

Når sommerens varme endelig får helt fat, er der for rigtig mange forældres vedkomne et stort ønske om at få de mange unge mennesker og børn udenfor. Det varme vejr skal naturligvis nydes, men for mange af de unge mennesker er der ikke rigtig noget, som trækker dem udenfor. 

Det er naturligvis her, at de gamle minder om vandkampe på tværs af fællesskaber i de danske boligkvarterer virkelige skal komme til udtryk. Det gælder helt sikkert om at dele de gode minder, så også den yngre generation i dag kan se, hvordan vandpistolen nemt vinder over de mange aktiviteter, der ellers findes indendørs i løbet af sommerferien.     

Både for voksne og unge sjæle  

Har man selv svært ved helt at slippe de mange minder om både vundne og tabte vandkampe, så er der da også måder til at udleve dem igen i dag. For hvem siger, at vandpistoler og vandkampe kun er for de unge? 

Nogle mennesker slipper aldrig helt deres indre legebarn. Det er der naturligvis forskellige meninger omkring. Men det er nok alligevel de færreste, som ikke kan se de forskellige fordele ved selv at tage vandpistolen i hånden. For det vil helt sikkert være med til at få de unge mennesker og børnene med ud i haven – for hvilket barn drømmer ikke om at kæmpe mod deres forældre i en god gammeldags vandkamp?