Posted on: 21. maj 2022 Posted by: admin Comments: 0

Hvis du er som de fleste mennesker, er du sikkert skyldig i at bruge engangsemballage og plastikposer i dit køkken. Og selv om det måske virker praktisk på det tidspunkt, er det slet ikke bæredygtigt – især ikke, i betragtning af at vi lever i 2022. Hvis du vil være med til at reducere affaldet og være mere miljøvenlig, skal du begynde at bruge genanvendelige alternativer. Her er nogle ideer, der kan hjælpe dig i gang!

Plastikposer: Prøv at bruge genanvendelige stofposer i stedet for engangsplastikposer. Du kan finde dem i de fleste dagligvarebutikker eller på nettet. Hvis du gerne vil køre i det plastik, så sørg i det mindste for, at det er lavet ud af genanvendelige plastik. Du kan også bruge poser i silikone frem for plastikposer.

Staniol: Denne er lidt sværere, men du kan prøve at bruge pergamentpapir i stedet for stanniol. Eller hvis du virkelig vil være bæredygtig, kan du investere i nogle genanvendelige silikone, som er en god substitut. Ofte folder vi madrester ind i stanniol men det er faktisk slet ikke særlig sundt! Brug genanvendelige silikonelåg i stedet, som både er sundere for dig og for miljøet.

Sugerør: Engangsplastiksugerør er en af de største syndere, når det kommer til affald. Du kan nemt droppe dem ved at bruge genanvendelige sugerør af metal eller glas i stedet. Hvis du er bange for, at de går i stykker, findes der også silikone-sugerør.

Klæbefolie: Det er også meget svært at erstatte plastfolie, men der findes nogle muligheder derude. Der findes mange forskellige alternativer, som som har det samme formål, som måske også er bedre.

Affaldsposer: Vælg affaldsposer, der er lavet af genbrugsplast eller som endda er bionedbrydelig. Bionedbrydeligt, plastik poser vil i sidste ende blive nedbrudt og bidrager ikke til det voksende problem med plastikforurening.

Dette er blot nogle få idéer, der kan hjælpe dig med at komme i gang med at reducere affaldet i dit køkken. Med en lille indsats kan du nemt træffe bæredygtige valg, der vil hjælpe miljøet – og din pengepung! – i det lange løb. Ofte handler det om at ændre sine vaner. I gamle dage tænkte man ikke så meget på genbrug og at passe på kloden, som vi gør i dag. Derfor er det vigtigt, at vi alle tager ansvar, for sammen kan vi gøre en større forskel. Så gør det før din nabo, og vær et godt eksempel. Få flere ideer til bæredygtige produkter på Elou.