Posted on: 2. september 2022 Posted by: admin Comments: 0

Det er som om, at vi hver dag vågner op til en ny “superfood”, der kan ændre dit liv. Hvordan kan du vide, hvad der faktisk er godt for dig med den overflod af information, der er til rådighed, og hvordan ved du, hvad der faktisk er godt for dig?

Her er de 15 bedste fødevarer, som du bør spise:

1. Fisk

“Spis masser af fisk, som har et højt indhold af sunde omega 3-fedtsyrer, og mindre portioner rødt kød for at reducere din risiko for sygdomme.

2. Broccoli eller andre korsblomstrede grøntsager

“Disse fødevarer er rige på næringsstoffer, herunder glucosinolater, som er vigtige for afgiftningsprocesser. De serveres bedst rå eller hurtigt dampes i fem til ti minutter.

3. Rødbeder

“Uanset hvilken farve – rød, gul, gylden – eller hvilken del – rod eller grønt – indeholder de en vidunderlig variation af beskyttende carotenoider. Studier tyder på, at deres kostnitrater kan omdannes til nitrogenoxid og forbedre udholdenhedstræning.

4. Spinat og andre grønne bladgrøntsager

“Disse er fyldt med lutein og zeaxanthin: næringsstoffer, der kan hjælpe med at beskytte mod makuladegeneration.

5. Grønkål

“Det er en grøn blad grøntsag, som jeg elsker hakket i salat eller kogt med løg og hvidløg. Den er næringsrig, har masser af antioxidanter og kan hjælpe med at sænke kolesterolet.

Det er ikke forbudt at snuppe en god dansk klassisk hotdog, du finder den på TakeAway.

6. Jordnøddesmør

“Min yndlingsmad er jordnøddesmør. Det har protein, kulhydrater og sukkerstoffer. Det er en fantastisk restitutionsmad, og mine børn elsker det!

7. Mandler

“Mandler har en masse E-vitamin, som beskytter mod makuladegeneration samt grå stær. Det kan anbefales at spise en håndfuld om dagen.

8. Mango

“De er kaloriefattige, har et højt indhold af fibre og A- og C-vitamin. De indeholder også andre vitaminer, mineraler og antioxidanter og er blevet forbundet med flere sundhedsfordele.

9. Blåbær

“Blåbær er fremragende frosne, fordi de vil køle din havregrynsgrød ned med bonusfibre og antioxidanter. De indeholder resveratrol, ligesom rødvin uden alkohol.

10. Middelhavskost

“Vi ved, at fysisk fitness hjælper på dit mentale helbred, så generelt skal du spise hele dagen, og du må ikke gå glip af måltider eller være for afhængig af snacks i for høj grad. Spis ideelt set en middelhavskost med magert kød og masser af grøntsager, og sørg for at holde din vægt inden for foreskrifterne.

Har du brug for gode opskrifter, så anbefaler jeg at kigge på gratis-opskrifter.dk

11. Chokolade

“Der er ikke noget galt med en lejlighedsvis belønning på kosten, hvilket er grunden til, at chokolade så ofte opfattes som en ‘sund mad’, så længe du ikke bliver vant til at trøstespise!

12. Quinoa

Det er et velsmagende korn, som du kan tilberede i salte eller søde retter. Det er højt indhold af fibre og protein og har et lavt glykæmisk indeks sammenlignet med nogle andre kulhydrater.

13. Bælgfrugter

“Bælgfrugter som kikærter (garbanzobønner) er en fantastisk sund snack, der faktisk kan give en masse smag, afhængigt af hvordan du tilbereder dem. Jeg kan godt lide at lave jalapeño-cilantro-hummus eller endda at riste de peberfrugter, der er i sæson, og inkorporere dem i en hummus. Hvis du bruger hummusen som en sund dip eller til at tilføje en smagsprofil til en wrap eller sandwich i stedet for et mayonnaisebaseret smørepålæg, kan det give et sundt, velsmagende måltid.

14. Syltede grøntsager

At sylte grøntsager som agurker er ret traditionelt, men at træde ud af boksen og sylte gulerødder kan være anderledes og velsmagende! At krydre din snackverden med nogle chipotle-picklede gulerødder er en anden måde at give en smagfuld profil til en grøntsag, der kan blive kedelig fra tid til anden.

15. Chokolademælk

Det er den bedste restitutionsdrik.