Posted on: 29. april 2022 Posted by: admin Comments: 0

Belysningen i hjemmet skal være hyggelig og rar, men når det gælder spisebordslamper, er den praktiske dimension mindst lige så vigtig. Der skal være en god belysning af bordet, både når dagens måltider skal spises, men også når spisebordet bliver brugt til arbejdsbord eller til lektielæsning for hjemmets børn. Spisebordslampen er en af de vigtigste lamper i hjemmet, og du kan med fordel være særlig opmærksom på, om den lampe du vælger, opfylder dine behov til fulde.

 

Pendellamper er et godt valg

Når det gælder lamper til spisebord, er en pendellampe ofte en god idé, da den hænger flot fra loftet og kan skabe en masse forskellige udtryk og stemninger over spisebordet. Det giver de optimale lysforhold, at lampen hænger lige ned over bordet. Du kan vælge en pendellampe, der kan justeres i højden. Det kan være behjælpeligt, at lampen kan sættes højere op eller trækkes længere ned, når folk af forskellige højder skal sidde ved bordet. Pendellampen findes i alverdens farver og former, og det vil derfor næsten være umuligt for dig ikke at kunne finde en lampe, der kan passe ind i din indretning. Om du er til det elegante og stilrene look, eller om der skal gang i farverne og kigges efter finurlige former, er helt op til dig. Derudover kan du være opmærksom på, om lampen skal kunne lyse hele rummet op, eller om der blot skal være fokus på bordet. Det kan nemlig være af stor betydning, om lampen lyser op imod loftet eller kun lyser nedad. At lampen kan lyse opad, kan have en praktisk betydning, mens et lys, der kun henvender sig til bordet, kan skabe en mere hyggelig og nedtonet stemning. Det kan ligeledes gøre meget for lampens funktion i hjemmet, om den har et varmt eller et koldt lys. Du kan vælge en kold glød, hvis du ofte bruger spisebordet til hjemmearbejde eller andet praktisk, da kold belysning er mest ideelt til denne form for arbejde. Du kan derimod vælge den varme farvetone, hvis spisebordet oftest bruges til hyggelige stunder.

 

To lamper kan gøre en forskel

Hvis du har et stort og langt spisebord, vil det være en god idé enten at købe to store lamper eller at have en række på 3-4 små lamper hængende hen over bordet. En enkelt lampe kan, afhængig af dens størrelse, hurtigt komme til kort. Overvej derfor om du skal have flere lamper hængende i stedet for blot en enkelt lampe, der med en vis sandsynlighed ikke kan give dig det jævne lys over spisebordet, du drømmer om. Der findes mange spisebordslamper, hvor der er taget højde for, at lampen skal kunne oplyse et aflangt område.

 

Overvej en lysdæmper

Spisebordet er som bekendt et område, hvor familien og vennerne samles, og der udføres mange aktiviteter omkring bordet, der kræver forskellige grader af lys. Derfor vil det være en god idé at tilføje en lysdæmper til lampen, så du har mulighed for at justere lysstyrken, som det passer dig.