Posted on: 28. december 2021 Posted by: admin Comments: 0

Gardasøen er en smuk, dybblå sø, der ligger på grænsen mellem Italien og Østrig. Det er en af de mest besøgte søer i Europa på grund af dens fantastiske skønhed og nærhed til større byer som Milano, Venedig, Verona og Firenze. Hvis du håber på en uforglemmelig sommerferie ved Gardasøen, har vi nogle forslag til, hvad du ikke må gå glip af!

Nyd landskabet

Først og fremmest skal du sørge for at nyde det utrolige landskab fra alle vinkler. Søen er omgivet af tårnhøje bjerge og maleriske landsbyer. Lej en båd eller kajak for at udforske alle dens bugter og indsøer eller slentre rundt langs søens bredder for at få nogle af de mest fantastiske udsigter, du nogensinde vil se.

Der er masser af charmerende landsbyer og byer at udforske omkring Gardasøen. De har hver især deres egen unikke karakter og personlighed, så sørg for at besøge så mange som muligt! Sirmione er et populært rejsemål takket være sit gamle slot og termiske bade, mens Malcesine er kendt for sin smukke promenade ved søen .

Smag på Gardasøen’s produkter

Gardasøen er berømt for sine lækre og friske frugter og grøntsager, hvoraf mange dyrkes i den rige jordbund ved foden af Monte Baldo. Prøv lokale vine og olivenolier fra nogle af Italiens bedste producenter, eller køb blot et frisk brød fra en af søens maleriske landsbyer til din picnic!

Italien byder på alle former for mad, og især fisk, er noget, du kan se på menukortet, hvis du besøger det lokale pizzaria. Men du kan også sagtens få en almindelig pizza med tomatsovs og ost. Der er masser af restauranter at vælge imellem, men vi anbefaler, at du prøver en restaurant med udsigt over søen – det er helt sikkert det hele værd. De fleste restauranter byder på specialiteter og lokale retter, som du bare må smage på.

Italienske specialiteter

Her kan du finde en liste over italienske specialiteter:

– Oliven og olivenolie

– Ost, især parmesanost

– Pizzaer med friske tomater og mozzarella di bufala

Gardasøen er et fremragende rejsemål for din sommerferie, og mange holder ferie ved Gardasøen flere år i træk. Den har noget for enhver smag – fra strande til bjerge, sol og sommer, men også hvor der er kultur, shopping og generelt et smukt landskab. Du kan både bo på hotel, leje en mobilehome eller campere med din egen campingvogn. Der er rig mulighed for at få den ferie, du og familie foretrækker.