Posted on: 5. marts 2023 Posted by: admin Comments: 0

En god måde at undgå (nogle af) konflikterne derhjemme i hverdagen, kan være at fokusere på børnenes legemiljø i hjemmet. Det gælder både hvis du hjemmepasser og hvis børnene går i institution. For alle børn har brug for rammer og for ro – ligegyldigt hvor mange timer de bruger i hjemmet. Det er her de skal finde ro og fred og også kunne afreagere, hvis dagen føles for lang.

Start med underlaget

En god start når du vil lave et legehjørne, er underlaget. Det bliver både dit gulv og dine ører glad for, til at starte med. Og så er det også med til at vise, at her starter legehjørnet. På den måde er børnene ikke i tvivl om, hvor de gerne må kaste med legetøjet, og hvor de helst skal lade være.

Noget af det første du kan anskaffe dig, er legemåtter fra Hyggi. De har specialiseret sig i at lave børnevenlige, indretningsvenlige og miljøvenlige legemåtter som altid bidrager positivt til legehjørner. Selve navnet Hyggi giver også et praj om, hvad formålet med måtterne er. Her skal der være plads til at tumle, lege og hygge.

Et hjørne til leg og et hjørne til ro

Har du en lille størrelse i hjemmet, som kan have svært ved at finde ro, så kan du med fordel indrette et hjørne separat til dette. Det skal helst placeres et stykke fra legehjørnet, så der ikke er for meget, der frister. Her kan legemåtterne fra Hyggi også sagtens bruges, og du kan eventuelt vælge måtter i endnu mere afdæmpede farver. Sørg for dæmpet lys, bløde møbler og et par gode bøger – men ikke for mange. Hjørnet skal emme af ro og afslapning, og ikke for meget leg og kaos.