Posted on: 18. april 2022 Posted by: admin Comments: 0

Det vigtigste stykke arbejde, når man kommer i parterapi, er at få afklaret hvad parrets egentlige udfordringer er. Ofte komme vi i parterapi, fordi: “vi skændes hele tiden”, men ofte dækker miskommunikationen over andre dårlige dynamikker, som ligger lidt mere subtilt gemt under overfladen i samspillet mellem parret. Og når vi samtidig ofte har en dyb modvillighed til at tale åbent og ærligt omkring vores modløshed, frustrationen og skuffelse til hinanden, så kan der gå uforholdsvis lang tid, hvor man går om den varme grød, før man får modet til at lægge svesken på disken. Ofte skyldes det, at vi ikke ønsker at gøre vores partner kede af det.

Selve terapien foregår som samtaleterapi, hvor der anvendes forskellige terapeutiske tilgange alt efter par og tematik. Altsammen for at spore os ind til den egentlige problemstilling for parret. Ofte vil man også gøre brug af psykoedukation, hvor der præsenteres en række relevante teorier samt konkrete strategier, metoder og redskaber, så man som klient føler sig godt klædt på og kan se samspillet i et nyt og mere oplyst perspektiv, hvor man samtidig forstår sin partner på et langt dybere plan.

Det vigtigste for en parterapeut er, at hjælpe klienter til at blive afklaret med deres udfordringer. Klienterne skal føler sig tryg nok til at åbne op for deres problemstillinger og gå videre også udenfor parterapien til at turde forsætte arbejdet i dybden med dem selv og med deres partner.

Ofte vil der være en slags hjemmeopgave til parrene, som de kan arbejde videre med, når de er hjemme i privaten. Nogen parterapeuter laver desuden et lille notat omkring bemærkninger fra sidste session, som man kan tage med sig hjem også.

Nogen par kommer 1 gang om ugen, fordi der er en akut problemstilling. Andre lader der gå f.eks 2-3 uger. Altsammen fint.