Posted on: 30. november 2021 Posted by: admin Comments: 0

Der er rigtig mange gode grunde til, at du bør oprette testamente, og muligvis mange flere, end du lige umiddelbart går og tror.

Når man bliver gift, arver ægtefæller nemlig kun 50% efter hinanden, og det kan altså betyde, at man som længstlevende ægtefælle langt fra er optimalt stillet, hvis den ene ægtefælle skulle ske pludseligt at gå bort. Vi skal alle herfra, så jo tidligere du opretter testamente, jo længere tid vil du og din ægtefælle være dækket.

Er det svært at oprette testamente?

Det er faktisk meget lettere at oprette testamente, end de fleste går og tror. Mange tror, at det involverer dyre advokater og besværlige processer, men sådan behøver det langt fra at være. Faktisk tilbyder mange firmaer at oprette dit testamente via telefonisk samtale med en jurist. Vi anbefaler Arvesikring.dk til at skrive dit testamente. Her får du muligheden for frit at vælge, om du ønsker at oprette online eller telefonisk med en jurist. Hos arvesikring – og en række andre steder – er prisen fast, dvs. at du ikke skal frygte for regningens størrelse. Du klarer tilmed det hele hjemmefra og behøver kun få testamentet underskrevet foran vidner eller en notar.

Hvis I ikke er gift:

Hvis I ikke er gift, arver I ikke noget efter hinanden, og det kan derfor i dette tilfælde vise sig at være en overordentlig god ide at oprette et fælles testamente, hvor I i mange tilfælde har mulighed for at testere op til 87,5% til hinanden.

Hvad er nogle af de andre fordele?

Nogle af de øvrige fordele ved at oprette testamente er bl.a., at I selv kan bestemme fordelingen til børnene, hvilket kan være relevant, hvis I har sammenbragte børn, der som udgangspunkt ikke arver lige. I kan desuden bestemme, at arven skal være særeje for børnene, hvilket betyder, at arvingen vil kunne beholde hele arven selv i tilfælde af en evt. skilsmisse og skal således ikke dele den, sådan som udgangspunktet er for en skilsmisse.

Hvis du overvejer at oprette testamente, kan du læse en lang række artikler om emnet online, hvor du også kan få gode råd til, hvad du skal tænke over, når du får testamentet oprettet. De fleste juristfirmaer, bl.a. Arvesikring, som er nævnt ovenfor, tilbyder gratis at vejlede dig om hele oprettelsesprocessen, og de hjælper med at sørge for, at du får testamentet korrekt oprettet, så det vil være gyldigt og bliver fulgt, den dag du går bort.