Posted on: 13. november 2021 Posted by: admin Comments: 0

Derude midt i Kattegat mellem Danmark og Sverige ligger lille idylliske Læsø som et turistisk ’spot’ mellem Nordsøen og Østersøen.  Et yndet turistmål for økoturisten, eller bare et turistmål for de, der elsker, hvad Danmark er mest kendt for – sol, sommer, blå havvandklitter og badning i havvand. Fiskeri og havets frugter. Læsø er for os både det grønne og det hvide guld. Vi er glade for, at vi kan præsentere dig for øko-rigtige produkter og øko-helse på en gang. Læsø er kendt for sit havsalt sydet i middelalderlige hytter, sit kurcenter for psoriasispatienter, sine fremragende produkter med egne urter og planter og i det hele taget, kosmetiske grønne produkter baseret på havsalt, tang og alger, ja alt hvad man kun kan beskrive som alt godt fra havet og for havet – et eldorado bestående af sund naturlig salt både fra hav til bord og fra hav til krop. Vi kan simpelthen ikke få hænderne ned over Læsø salt produkter.

Læsø salt produkter – Natursaltets forekomst ikke

Normal fremstilling af det vi kender som raffineret bordsalt indebærer en betydelig mere kompliceret proces end den naturlige, du finder på Læsø. Dette skyldes processer med hensyn til Jodering, blegning og fortynding med midler mod klumpning. Hertil kommer at flere kemikalier tilsættes under forarbejdningen af salt, som ofte neutraliserer alle gavnlige mineraler og sporstoffer natrium og klorid undtaget. Sydning af havsalt fremfor raffinering af salte indeholder som regel meget lidt behandling, så saltet bevarer sin fugt og sit righoldige indhold af mineraler. Disse mineraler er til stede i en form, som nemt udnyttes og absorberes af det menneskelige legeme. Klimaet og den geografiske placering i regionen spiller en væsentlig rolle i kvaliteten og kombinationen af ​​mineraler, der findes i havsalt. Middelhavet, Atlanterhavet og Nordsøen er de mest almindelige knudepunkter for høst af havsalt. Læsø salt produkter er fremstillet via middelalderlige metoder på Læsø i fremstillingen havsalt hjælper saltet med at bevare sin naturlige tilstand og sine terapeutiske egenskaber. Disse helbredende egenskaber opretholder en god cellulær funktion af kroppen, og de er blevet værdsat af generationer. I oldtiden anså fiskere havsaltet som værdifuldt for healing af håndskader. Hvis du selv vil en tur til Læsø og opleve den favnende natur og de skønne stranden, så bør du nok anskaffe dig en poncho så du kan forblive tør på den noget forblæste ø midt i Kattegat.

Havsalt og helse er lige med Læsø salt produkter  

De sundhedsmæssige fordele ved havsalt er enorme. Hele spektret folder sig ud som god hudpleje, forbedret tandsundhed og meget andet. Regelmæssig skylning og gurgling med lunkent havsalt vand hjælper til at lindre sår i munden, blødende gummer, sår og smerter af ondt i halsen. Havsalt er nærmest legendarisk når det kommer til patienters begejstrende anmeldelser af hvor lindrende havsalt er mod leddegigt, muskelkramper, psoriasis, og slidgigt. Læsø salt produkter hjælper også mod akne og bihulebetændelse. Salt er også særdeles effektiv i forbindelse med øjen- og næseskyldfor. De helende egenskaber spiller en afgørende rolle med hensyn til at opretholde syre-base-forholdet, en regelmæssig hjerterytme, og det fremmer en afslappet søvn på samme tid med, at det afhjælper generel træthed.