Posted on: 14. maj 2022 Posted by: admin Comments: 0

Jeg har en mormor der drikker for meget alkohol hvordan kan jeg hjælpe hende?

Alkoholisme er en svær sygdom at overvinde, men der er måder, hvorpå du kan hjælpe din elskede, der kæmper med den, på. I dette blogindlæg vil vi diskutere nogle af de bedste måder at støtte din alkoholiserede bedstemor på og hjælpe hende med at komme på rette vej til helbredelse. Tak for at læse!

 

Åben og ærlig kommunikation er første skridt på vejen.

Hvis du tror, at din bedstemor måske kæmper med alkoholisme, er det første skridt at tale med hende om det. Det kan være en vanskelig samtale, men det er vigtigt at give udtryk for din bekymring og lade hende vide, at du er der for hende.

 

Hvis hun er åben for at tale, kan du forsøge at få en idé om, hvor meget hun drikker og hvor ofte. Det kan også være nyttigt at spørge om hendes familiehistorie med alkoholmisbrug; mange mennesker, der kæmper med alkoholisme, har en slægtning, der også har kæmpet med sygdommen.

 

Der er mange ældre der begynder at drikke lidt for meget på grund af kedsomhed, ensomhed eller smerter. Det begynder måske som lidt ekstra hygge og pynt på hverdagen, men hvis man ikke passer på kan det hurtigt udvikle sig til afhængighed.

 

Når du har haft mulighed for at tale med din bedstemor om hendes drikkeri, kan du begynde at finde ud af, hvordan du kan hjælpe hende med at skære ned eller helt holde op med at drikke. Hvis hun ikke er klar til at give helt op med alkohol, kan du overveje at hjælpe hende at skære ned ved at sætte grænser for, hvor meget hun må drikke

 

Du kan også tilbyde at hjælpe hende med at finde andre aktiviteter, som ikke involverer alkohol, f.eks. gå ture, deltage i støttegrupper eller deltage i hobbygrupper. Hvis hun er åben for det, kan du måske endda deltage i nogle af disse aktiviteter sammen med hende, så hun har nogen til at støtte hende

 

Hvis hendes drikkeri har udviklet sig til afhængighed, så er det ikke muligt for hende at skære med og stadig nyde alkohol en gang i mellem. Har man først udviklet afhængighed så er der kun behandling som fokuserer på fuldstændig afholdenhed.

 

Det er vigtigt at træffe balancerede beslutninger.

Hvorvidt sådan en behandling er det rigtige for din bedstemor, afhænger af flere ting.

Oplever hun problemer på grund af hendes alkoholmisbrug? Eller er det faktisk kun et problem for jer som er pårørende? Er hun selv indstillet på at ville ud af sit alkoholmisbrug eller trives hun med en lille bimmelim på, hele dagen?

Hendes alder og helbred kan også være noget du skal tage med i betragtning. Hvis hun er en ung bedstemor med mange leveår endnu, så kan et alkoholstop give både et længere liv og meget beder livskvalitet for både hende og jer som pårørende. Men hvis hun er meget syg eller kun har få leve år tilbage så, bliver der jo højest sandsynlig ikke alkoholen der afslutter hendes liv. Så kan et glas i nye og næ måske være livskvalitet for hende. Husk altid at havde øje for hendes bedste og ikke kun nødvendigvis hvad i syntes er rigtig og forkert.

 

Tak fordi du læste med! Vi håber, at dette blogindlæg har været nyttigt for at give dig nogle ideer til, hvordan du kan hjælpe din alkoholiserede bedstemor. Husk, at hver situation er unik, så skræddersy din tilgang baseret på, hvad du tror vil være mest effektivt for din elskede. Held og lykke!