Posted on: 15. juni 2022 Posted by: admin Comments: 0

Som virksomhed er du garanteret interesseret i at give dine ansatte en god julefrokost. Julefrokosten er nemlig kendt for at være den fest, hvor de ansatte slår sig mest løs, hvilket kan stille nogle krav til cheferne.

Planlæg rammerne ordentligt

Når julefrokosten skal planlægges, er det vigtigt at få styr på rammerne som det første.

For det første skal du finde ud af, hvor mange der deltager. Derfor skal du også sende invitationerne ud i god tid, så dine ansatte kan nå at planlægge efter det. Du vil jo gerne have så mange som muligt med, da eventet også spiller en stor rolle for de sociale bånd og den trivsel, I har på jobbet.

Sørg som næste punkt for, at du har et godt sted at holde julefrokosten. Det kan sagtens være i firmaets egne lokaler, eller det kan være på en kro eller et større eventet for firmaer, hvor der er taget hånd om alle ting. Arrangementet kræver nemlig også god mad, drikke og god underholdning til julefrokost.

Det kan ofte være en god idé, hvis der er et festudvalg i virksomheden. På den måde har du nogle mennesker, der kan koordinere og sørge for, at medarbejderne får en fest efter deres ønsker. Hvilket giver god mening, da festen jo er til for dem.

Husk at chefen trækker sig som den første

Selvom det kan være sjovt for chefen at feste med sine ansatte, så er det ikke sikkert, at alle synes, den følelse går begge veje. Alle ved, at firmafester er sjove, men der er desværre også sket fra tid til anden, at nogle får for meget alkohol og siger nogle ting til chefen, som kan give moralske tømmermænd og et anspændt forhold. Det der sker, er nemlig, at jo mere alkoholen kommer ind, jo mere fristende bliver det at lukke de ting ud, som irriterer en på arbejdet. Og her kan det være svært at formulere sig godt efter en halv flaske snaps. Chefen bør derfor have forladt selskabet, inden festen når det punkt.