Posted on: 27. september 2022 Posted by: admin Comments: 0

Helt fra små har vi lært, at det at spise godt hjælper os til at se og føle vores fysiske bedste. Hvad vi ikke altid får at vide er, at god ernæring også påvirker vores mentale sundhed væsentligt. En sund, velafbalanceret kost kan hjælpe os til at tænke klart og føle os mere opmærksomme. Det kan også forbedre vores koncentration og opmærksomhed. I dag findes der utrolig meget helsekost, som er gavnligt for at imødekomme en velafbalanceret kost og den mentale sundhed.

Omvendt kan en utilstrækkelig kost føre til træthed, svækket beslutningstagning og kan nedsætte reaktionstiden. Faktisk kan en dårlig kost faktisk forværre, og kan endda føre til, stress og depression.

Mange af de forarbejdede fødevarer, vi spiser i dag, er stærkt vanedannende og stimulerer dopamincentrene i vores hjerne, som er forbundet med nydelse og belønning. Mange af os er godt klar over, hvilke ulemper disse forarbejdede fødevarer giver vores krop og prøver derfor at veje den dårlige kost op med kosttilskud igennem vitaminer og proteiner. For at stoppe trangen til usunde fødevarer, kan man overveje at købe mere helsebaseret kost. Rigtig mange produkter bliver nemlig også fremstillet som helsekost, hvor det er et naturligt og økologisk indhold.

Risikoen ved forarbejdede fødevarer

Sukker og forarbejdede fødevarer kan føre til betændelse i hele kroppen og hjernen, hvilket kan bidrage til humørforstyrrelser, herunder angst og depression. Når vi føler os stressede eller deprimerede, er det ofte forarbejdede fødevarer, vi rækker ud efter.

I travle eller svære perioder kan en kop kaffe erstatte en komplet morgenmad, og frisk frugt og grøntsager erstattes med fastfood med højt fedtindhold og højt kalorieindhold. For at øge din mentale sundhed skal du fokusere på at spise masser af frugt og grøntsager sammen med fødevarer, som er rige på omega-3 fedtsyrer, såsom laks, nødder, frø og bælgfrugter. Bønner og linser, er også fremragende fødevarer rige på proteiner og vitaminer.

At være opmærksom på, hvordan du har det, når du spiser, og hvad du spiser, er et af de første skridt til at sikre, at du får en velafbalanceret kost. Da mange af os ikke er meget opmærksomme på vores spisevaner, kan kosttilskud indenfor helsekost være en fordel. Helsekost er ofte meget rig på næring og vitaminer.