Posted on: 24. juni 2022 Posted by: admin Comments: 0

Skal du ud at køre gokart med venner eller familie – og vil du gerne være den bedste? Det kræver selvfølgelig træning at blive den bedste til noget som helst, men når det kommer til gokart, kan den rette viden også hjælpe dig en del. Vi har derfor her samlet vores bedste tips til, hvordan du kan give de andre baghjul på gokartbanen.

  1. Jo mere du ved om banen i forvejen, jo bedre er du stillet i forhold til dine konkurrenter. Det er nemlig en kæmpe fordel, hvis du kender banen og har et overblik over alle sving. Det sikrer nemlig, at du ikke bliver overrasket, når der kommer et sving – og dermed kan sørge for at placere dig korrekt i forhold til at komme bedst (og hurtigst) gennem svinget.
  2. Den rette gokart kan hjælpe dig med at vinde. Når du skal vælge gokart, bør du gå efter den med de dybeste huller i dækkene. Den har nemlig det bedste vejgreb.
  3. Det handler om at sidde korrekt i gokarten, hvis du vil sikre maksimal kontrol. Du skal kunne nå begge pedaler, så du kan give fuld gas – og du skal placere dine hænder på kvart over ni og kvart i tre for at holde maksimal kontrol, især gennem svingene.
  4. Lad ikke adrenalinen vinde. Det er meget vigtigt, at du holder hovedet koldt, så du ikke mister kontrollen. Hold tankerne på at styre karten med bløde og rolige bevægelser og små ratudslag – og sørg for at du ikke læner med i svingene. På den måde sikrer du at du holder et godt greb i asfalten.
  5. Du vinder kun, hvis du kan holde en høj hastighed hele vejen rundt på banen. Det er ikke nemt, men det kan lade sig gøre, hvis blot du kender banen og planlægger din rute rundt godt nok. Det handler nemlig om at starte svinget så bredt som muligt og så søge ind mod midten igen – og det skal du gøre i hvert sving. Det sikrer, at du kan holde den højest mulige hastighed hele vejen rundt.
  6. Ignorer de andre og hold øjnene på din egen kørsel. Du mister hurtigt kontrollen, hvis du har for travlt med at holde øje med, hvad de andre laver – og det er sådan, du ender med at tabe.

Vil du gerne slå dine kammerater på en fed gokartbane? Prøv gokartbanen hos Vandel Gokart og giv dine konkurrenter baghjul.