Posted on: 28. juni 2022 Posted by: admin Comments: 0

Det er frokosttid, og børnene sidder i deres klasseværelse og venter spændt på deres måltid. Men der er noget galt – der er for stille. Hvor er alle sammen? Det viser sig, at de fleste i klassen er gået udenfor for at nyde solen. Undersøgelser har vist, at det at være ude i naturen har mange fordele for både voksne og børn, herunder bedre fokus og koncentration, lavere stressniveau og bedre generelt helbred. Så hvis du leder efter en måde at forbedre dit barns uddannelse eller velvære på, så overvej at sende dem udenfor til frokost!

Indeklimaet i de danske folkeskoler er for dårlige

Der er mange folkeskole-elever, som klager over støj, hovedpine og generel utilpashed. En af hovedårsagerne til, at eleverne føler, som de gør, er fordi at indeklimaet er for dårlig. Dårlig indeklima kan forårsage alt fra hovedpine og manglende koncentration til mere alvorlige helbredsproblemer som f.eks. luftvejsinfektioner.

Tegn på dårlig indeklima omfatter

– forældet luft

– støv

– høje niveauer af CO₂

– overdreven støj

Hvad kan man så gøre for at forbedre indeklimaet i danske folkeskoler?

Den bedste måde at forbedre indeklimaet på er ved at ventilere bygningerne ordentligt. Det betyder, at man skal åbne vinduer og døre på regelmæssigt for at lukke frisk luft ind og forladt luft ud.

En anden måde at forbedre indeklimaet på er at reducere mængden af støv og andre partikler i luften. Dette kan gøres ved at rengøre overflader oftere og bruge støvsugere med HEPA-filtre

Endelig er det vigtigt at overvåge CO₂ niveauerne i klasseværelserne og sikre, at de ikke er for høje. En måde at gøre dette på er at bruge CO₂-monitorer

Ved at følge disse trin kan vi forbedre indeklimaet i de danske folkeskoler og skabe et bedre læringsmiljø for vores børn.

Flyt frokosten udenfor

En måde at forbedre indeklimaet i danske folkeskoler med det samme er at flytte frokosten udenfor. På den måde kan eleverne få frisk luft og nyde solen, mens de spiser. Det vil ikke kun forbedre deres koncentration og generelle sundhed, men det vil også gøre frokostpausen mere behagelig. Derfor bord og bænkesæt er et must på legepladsen. Det er både genialt at rykke frokosten udenfor, når vejret tillader det. Der er bedre plads, luften er frisk og ren, og børn får D-vitaminer.

Børn har godt af D-vitaminer

D-vitamin er vigtigt for børns sundhed og udvikling. D-vitamin hjælper kroppen med at optage calcium, som er vigtigt for stærke knogler og tænder. Man mener også, at D-vitamin spiller en rolle i forebyggelsen af visse kræftformer. Derfor er det endnu en fordel at rykke frokosten udenfor under solens stråler.

Husk beskyttelsen

Det er naturligvis vigtigt at huske solbeskyttelse, både med hensyn til tøj og solcreme. Det er også vigtigt at sørge for, at børnene drikker nok vand i løbet af dagen. Men så længe der er styr på disse få ting, er frokost udenfor en god måde at forbedre indeklimaet i de danske folkeskoler på.

Vi håber, at vi har fået dig overtalt til at spise din frokost ude i det fri i morgen.