Posted on: 5. marts 2023 Posted by: admin Comments: 0

Der er mange regler for, hvornår skadevolden skal betale erstatning for en skade. I langt de flestetilfælde, når der er tale om en personskade, så kan man få udbetalt erstatning. Det kræver dog, at du kan bevise, at skaden er sket, før du kan indberette det. Når du har været udsat for en ulykke og er kommet til skade, så handler det om at skride til handling hurtigst muligt.

Skaden skal kunne bevises

Det nytter ikke noget, at du indberetter en skade flere år efter hændelsen uden beviser. I så fald står du ikke til at få nogen form for erstatning. Selvom tiden efter en ulykke kan være svær for dig, så er det vigtigt, at du foretager de nødvendige trin, hvis du gerne vil indberette din sag og få erstatning.

Det første skridt er at søge lægehjælp. Din læge kan undersøge skaden og indberette i din lægejournal, hvordan og hvornår din personskade er sket. Hvis ikke der er bevis på skaden fra en autoriseret sygeplejer, så kan din skade ikke indberettes.

Anmeld skaden hurtigst muligt

Fristen for at anmelde en personskade er faktisk på hele 3 år. Dog anbefales det ikke, at du venter så længe. Jo længere du venter, jo mindre risiko er der for, at din skade kan erstattes. Det skyldes, at der skal være en tydelig sammenhæng mellem selve skaden og dine gener. Hvis du venter for længe, så kan det være svært at dokumentere din personskade.

Derfor bør du gå til lægen og få anmeldt skaden til dit forsikringsselskabså hurtig som overhovedet muligt. Naturligvis skal du huske at passe på dig selv og komme dig over ulykken i tiden efter hændelsen, men så snart du kan, bør du skride til handling med din sag.