Posted on: 9. november 2021 Posted by: admin Comments: 0

Du går ind på kontoret. Hvad ser du? Et skrivebord med en computer, en printer, en lampe og en stol foran det. Der er armlæn på stolen og en skuffe på den ene side af skrivebordet, hvor folk kan stille deres kaffekrus eller vandflaske, mens de arbejder. Måske er der en ekstra lampe placeret ved siden af den plads, hvor man sidder, så der er mere lys, når man har mest brug for det. Kontorartikler har udviklet sig meget i årenes løb, men nogle ting ændrer sig aldrig – som f.eks. skriveborde med skuffer og komfortable stole!

Skrivebord

På et kontor finder du et skrivebord, som er stort nok til at rumme de ting, du skal bruge plads til. Skrivebordet bør være et der kan hæves og sænkes, så man kan variere imellem at stå op og sidde ned. Apopro at sidde ned, så fører det os videre til næste kontorartikel:

Kontorstol

Når man har et kontor, så skal man også kunne sidde komfortabelt. Det gælder, uanset om du sidder der i 1-2 timer om dagen, eller om det er flere timer. Stolen skal være rar at sidde i, og så bør der være armlæn, så man kan støtte sine arme på noget, så man ikke sidder og spænder i arme og skuldre.

Printer

Har du brug for at printe noget ud i ny og næ, eller måske oftere end det, så bør der også være en printer på kontoret. Hvis du printer minimalt, så bør du købe en printer som bruger printerpatroner af blæk. De skal skiftes ud, når de er løbet tør, men til gengæld koster en almindelig printer, ikke mange penge, i forhold til hvis du køber en laserprinter. En laserprinter bruger ikke blæk, men toner, som er i pulverform. En laserprinter, som bruger Brother toner, er mere ideel, hvis man printer meget. Til gengæld er maskinen dyrere i indkøb.

Belysning

På et kontor, hvor man kan arbejde dag og nat, der er det vigtigt, at der er en god belysning. Lys fra skærmen kan hurtigt ødelægge øjnene, hvis der er for mørkt. En god belysning betyder alt, og der bør gerne lyse så naturligt op som muligt. Der findes mange forskellige kontorlamper, som variere i størrelse og farver, derfor kan du nemt finde en lampe, som passer ind i din stil.

Det vigtigste: Computeren

Man har et kontor, fordi man har en computer. At sidde med sin computer på køkkenbordet eller spisebordet er ikke en optimal løsning. Det kræver en god stilling, det kræver plads og, ikke mindst, ro.

Der findes mange forskellige computere, som varierer i mærker, størrelser og harddisk. Valg af computer afhænger også af, hvad du bruger computeren til. Er det bare til diverse programmer, kræver det ikke så meget af computeren, og derfor behøver det ikke at være den dyreste på markedet. Men hvis du derimod er meget kreativ med din computer, kan det kræve, at computeren kan køre de helt store og effektive redigering- og billedprogrammer.

Derudover er der også stationære computere og bærbare at vælge imellem.