Posted on: 30. marts 2023 Posted by: admin Comments: 0

Er du vild med at bage og kunne du godt tænke dig at lære nye teknikker, prøve kræfter med nye former for bagning og/eller få ny inspiration? Hvis det lyder som noget for dig, så skal du prøve et bagekursus i Danmark. Du kan helt selv vælge hvilket bagekursus du gerne vil på. Uanset om du er til kage, brød, pizza, glutenfrit brød eller noget helt femte, så er der et bagekursus for dig.

På et bagekursus vil du blive undervist i forskellige former for bagning, afhængigt af kursets fokus. Et kursus vil typisk vare mellem 1 og 4 timer. Prisen for at deltage er som oftest mellem 400 og 1.000 kr. per deltager. Sammen med de andre deltagere vil man under kyndig vejledning fra en dygtig underviser, blive introduceret til det, der skal bages og de teknikker, ingredienser og bageudstyr, der skal anvendes. Herefter slippes man fri og så kan man ellers bare give sig i kast med bagningen.

Har man spørgsmål undervejs, så kan man selvfølgelig søge råd og vejledning hos underviseren. Man kan også sparre med de andre deltagere og udveksle erfaringer med andre bageinteresserede. Et bagekursus handler altså ikke bare bagning og undervisning, det handler også om at man skal have sig en god og hyggelig oplevelse. 

Det er også en oplagt oplevelse at dele med en man holder af. Man kan f.eks. tage sine børn, et familiemedlem, en kollega, ven, veninde eller partner med på et bagekursus og nyde glæden ved bagning sammen. Kender med en med stor interesse for bagning, så kan et bagekursus også være en oplagt gave.

Hvilke typer bagekurser kan man deltage i?

Der findes mange forskellige bagekurser i Danmark, med forskellige fokus. Hvis du er mest til brødbagning, så kan du prøve et bagekursus med fokus på brød eller surdej. Er du mere til kage, så kan du gå efter et kagekursus. Der findes desuden også kurser i mere specifikke discipliner, såsom flødebollekurser, chokoladekurser og pizzakurser.