Posted on: 29. september 2022 Posted by: admin Comments: 0

Bladene skifter farve, luftfugtigheden falder og der er en vis magi i luften – efteråret banker for alvor på døren. Hvis du kører mountainbike, er efteråret det perfekte tidspunkt at komme ud i skoven og ramme de fede trails. Her er fem gode grunde til at komme afsted selvom vi går mod mørkere tider.

1. Vejret er behageligt og giver nye udfordringer

Efteråret byder på mere moderate temperaturer, end dem vi har haft henover sommeren. Det gør det muligt at cykle i længere tid uden at blive overophedet. Bare husk den rigtige påklædning, da himlen har det med at åbne sig på denne årstid. De fleste trails ligger godt beskyttet for vind og vejr under trækroner og tæt løv, så den vind, du ellers ville få på landevejen, er du godt skærmet fra, når du cykler i skoven.

Efter en knastør sommer, har underlag og omgivelser nu ændret sig en hel del efter store mængder nedbør i slutningen af august og starten af september. Det giver nye udfordringer, og du kan få en helt ny køreoplevelse på de samme trails, som for bare et par måneder siden. Husk at passe på – løvfald og nedbør kan give et glat underlag, så tag svingene med lidt lavere fart indtil du har vænnet dig til underlaget.

2. Løvfaldet er smukt

En af de bedste ting ved efteråret er det fantastiske løv, som indhyller omgivelserne i helt nye farve – og hvad er bedre end at opleve det på to hjul? De danske skove og bakker bliver vagt til live med varme farver i oktober og november, hvilket gør dem til en malerisk kulisse for en dag på cykel.

3. Stierne er mindre overfyldte

Efteråret er et godt tidspunkt at tage ud på din mountainbike, hvis du vil undgå tæt trafik på sporet. Mange ryttere har parkeret cyklen for sæsonen, så du har bedre plads i skoven. Det samme gælder almindelige mennesker, der ikke på samme måde går ture i det ustadige vejr. Når du ikke skal bruge al din hjernekapacitet på at koncentrere dig om andre mennesker og ryttere, kan du nyde turen i fulde drag.

4. Du kan få gode tilbud på cykler og udstyr

De fleste MTB-ryttere er holdt op med at cykle på denne tid af året, da mudder og slidtage gør det til en oplevelse, der ikke er for dem, der er bange for at de selv og deres udstyr bliver beskidte. Samtidig går året så småt på hæld, hvilket betyder, at producenterne skal have solgt ud af dette års modeller inden nye lanceres efter nytår. Derfor kan du tit finde nogle gode tilbud på mountainbikes på denne årstid – alt fra hardtail- og full suspension-mountainbikes til gravel, tøj og tilbehør. Hvis du er på udkig efter en ny MTB, så kig eventuelt efter tilbud på Bikeland. De har typisk en del modeller i deres tilbudskategori på denne årstid.

5. Du kan forlænge din sæson ved at køre i køligere vejr

Ved at køre i køligere vejr kan du forlænge mountainbikesæsonen langt ind i november og endda december, hvis vejret arter sig og frosten ikke for alvor når at sætte ind. Og hvem elsker ikke at komme ud i det fri og nyde den friske luft? Du skal bare sørge for at klæde dig varmt på og pakke rigeligt med mad og vand, så du ikke fryser eller bliver sulten på din tur.