Posted on: 13. marts 2023 Posted by: admin Comments: 0

Står du midt i en svær skilsmisse med børn indblandet? Så er der mange gode grunde til at kæmpe for at få en konfliktfri skilsmisse – udelukkende for børnenes skyld. Men hvordan gør man det i en svær følelsesmæssig tid? Vi har samlet 3 gode tips her i artiklen.

 

God kommunikation er det vigtigste

Det er meget vigtigt i en skilsmisse proces at kunne kommunikere ordentligt med hinanden for børnenes skyld. På den måde kan man på bedst mulig vis passe på børnene. Det er vigtigt, at man husker på at man fortsat er fælles om opgaven og titlen at være forældre til børnene, og derfor er samarbejdet essentiel. Det er vigtigt at få snakket om de gode ting, men derudover er det også meget vigtigt, at man får snakket om de ting, som er svære. Her er det vigtigt at holde fokusset på emnet, og ikke rette emnet mod hinanden personligt. Hvis man ikke holder fokusset på emnet, så kan det hurtigt skabe en ny konflikt.

 

Tag en pause

Det er en svær tid at stå i, og der kan derfor være behov for en kort pause. Det er også okay at tage pauser, men man skal altid huske kommunikationen, så den anden part er klar over, hvad der foregår. Hvis ikke man gør det, så kan der hurtigt opstå misforståelser.

 

Tal med hinanden og ikke om hinanden

I en svær tid er det rart at have nogen at snakke med omkring ens følelser og tanker, men hold fokusset på emnet og undgå at tale negativt om hinandens person. De negative samtaler om hinanden påvirker også samarbejdet negativt uden at man nødvendigvis tænker over det. Her er det vigtigt, at man ikke taler negativt om hinanden foran børnene, da det kan påvirke dem følelsesmæssigt. Så undgå at snak negativt omkring hinanden, og tag i stedet samtalen med hinanden omkring det der er svært og frustrerende.

Få professionel hjælp

Uanset hvilken form for skilsmisse man står i, så er det relevant at opsøge professionel hjælp af en skilsmisse advokat. De kan nemlig sikre at alt det praktiske foregår, som det skal.