Posted on: 22. juni 2022 Posted by: admin Comments: 0

Der er mange gode grunde til at servere på antikt porcelæn

Det ser smukt ud

Der er et virvar af forskellige spisestel derude som bare venter på at blive brugt. Det er ikke svært at finde et smukt spisestel som passer til din egen personlige stil. Royal Copenhagen og Bing og Grøndahl har produceret porcelæn til danskerne og udlandet i mange mange år. Der er noget til enhver stil så tjek et nyt “gammelt” spisestel ud hos en online antikforhandler. De fleste spisestel er desuden et produkt som er håndlavet, håndmalet og lavet med kærlighed og professionalisme.

De Musselmalede stel og Blå Blomst stel er sikre valg her – og er ikke uden grund designikoner som har overlevet hundredevis af år.

Er pengepungen lidt mindre, så er mågestellet en sikker vinder. Stellet er nemt at finde dele til og et opdækket bord med mågestel ser bare vildt fantastisk ud.

Du gør dit for klimaet

Den klimabelastning som et antikt produkt forårsager er meget beskeden. Aftrykket kan være sat for 100 år siden eller mere. Hele idéen med at lade tingene gå videre i arv, bruge det, opleve den smukke patina er en egentlig respekt for produkterne og for dem som har lavet dem.

Ingen sære tilsætningsstoffer eller plastik

Vi har alle hørt om hormonforstyrrende stoffer i blandt andet plastik. Hvad der udover dette tilsættes vil vi ikke komme nærmere på i denne artikel, men en ting er sikkert – det er ikke godt for dit helbred.

Et naturprodukt som porcelæn er – det er lavet af ler, er ganske uskadeligt for dig. Det ene du skal være opmærksom på, at det f.eks. ikke er belagt med bly-dekorationer – men det er ret let at se om det er tilfældet.

Mange gode grunde… men er der nogle dårlige?

Prisen kan nogle gange godt afskrække dig fra at købe antikt porcelæn men der findes heldigvis rigtigt mange stel at vælge imellem i mange forskellige prisklasser.