Posted on: 20. september 2022 Posted by: admin Comments: 0

Julen er en tid til at fejre med familie og venner. Hvis du leder efter nogle sjove ideer til at skabe spænding til din julefrokost, skal du ikke lede længere! I dette blogindlæg vil vi diskutere 11 sjove indslag, der vil gøre din fest til et hit. Vi vil også tage et kig på nogle traditionelle danske julefrokostretter, som helt sikkert vil behage alle de fremmødte.

 

Så hvad venter du på? Lad os komme i gang!

 

En god måde at skabe en sjov og spændende julefrokost på er at sørge for inkludere nogle sjove aktiviteter. Det kan være i form af store eller små lege, eller decideret stille aktiviteter op som gæsterne kan bruge.

 

Blandt de større aktiviteter kan man f.eks opstille en photo booth.

Dette giver gæsterne mulighed for at tage fjollede billeder med rekvisitter, som de senere kan dele med venner og familie, på deres sociale medier, eller bare til at hænge hjemme på køleskabet. (Skal dine gæster forkæles så vær sikker på at leje en photo booth hvor billederne kommer ud, så gæsterne får dem i hånden.) Der findes også billige versioner hvor man får billedet online, men det er som du nok kan forestille dig lidt en anden oplevelse.

 

En anden aktivitet, der helt sikkert vil få alle i julestemning, og som passer til mindre kulefrokoster f.eks med bare familie eller venner er en gaveudveksling. Dette kan være i form af en rafle leg.

 

Man kan også gøre det sådan at alle personer medbringer 1 gave, til en aftalt pris eller værdi. Alle putter deres navn i en Nissehue, og efterfølgende går huen rundt, og alle trækker nu sedlen med hvem de skal give deres gave til.

 

Når det kommer til mad, er der visse danske retter, som typisk serveres til julefrokosten. En af disse er flæskesteg med kartofler og sovs. En anden populær ret er sild, som ofte serveres på mange forskellige måder. Endelig er ingen dansk julefrokost komplet uden en form for risalamande. – en risalamande-dessert, der ofte serveres med kirsebærsauce.

Men den komplette julefrokost menu er også egnsbestemt, og der er faktisk en del forskel på om man spiser julefrokost klassisk på Fyn eller i københavn. Nogle ting går igen, men der er også en del variationer. F.eks er det på Lolland & Falster helt normalt med Grønlangkål, sylte og medister samt brune kartofler, Varm rødkål, Røget ål, og æggestand.

 

Julefrokost menuen er meget klassisk og går igen år efter år, og det er nok også derfor der kan være en del forskel på hvad man i den enkelte familie vil betragte som en traditionel julefrokost menu.

 

Der er også en stærk tradition i Danmark omkring alkohol til julefrokoster, det gælder alt fra Juleøl under maden, og Diverse varianter af snaps. Hvor den klassiske Røde Aalborg, er en relativt krydret og smagfuld snaps, kan man med fordel sørge for at der er en Nordguld, eller en Linie akvavit til dem der ikke normalt drikker Snaps, de er relativt fine i smagen, ikke at de ikke er stærke, men det er på en relativt neutral måde, så de fleste ikke snapse drikkere finder disse mere attraktive. Hvis du vil have meget smag ud af din snaps skal den serveres ved stuetemp. Her kan du med fordel lægge snapsen i fryseren dagen inden, og drikke den iskold. Det vil for de fleste være noget nemmere at drikke.

 

Vi kommer ikke uden om listen med de 11 sjove indslag til julefrokosten, men husk at denne liste både dækker små og store arrangementer, her kommer listen:

 

 • Leje photo booth julefrokost, med rekvisitter, så gæsterne kan tage fjollede billeder.
 • En gaveudveksling, hvor hver person trækker et navn ud af en Nissehue.
 • Traditionelle danske retter som flæskesteg med kartofler og sovs, sild og risalamande-dessert serveret med kirsebærsauce.
 • Live musik eller DJ der kan spille op til fest og Dans
 • Fællessange f.eks denne her fra ørkenens sønner, kan vidst få et smil på læben hos de fleste.

Hoh-hoh-hoo – Nu kommer jeg

 

Alle går omkring og juler

lalalalah lalalalah

Jeg har pudset mine kugler

lalalalah lalalalah

Sukkerstangen får du ikke

Selvom den stråler i al sin glans

du må vente med at slikke

Vi ska’ nemlig’ ha’ en juledans

 

Ind og ud alle vegne

lalalalah lalalalah

Får du af min klejne

lalalalah lalalalah

Julebukken har du vækket

Nu vil han ud på den store tur

og når bordet er bedækket

Rider vi omkring i alle stuer

 

Lillemor ta’r fat om pungen

lalalalah lalalalah

du ska’ få lidt godt til tungen

lalalalah – og Grethe, synk!

Se min nisse, han vil drille

Se hvor han kigger frem fra sit skjul

Du ska’ lære ham at spille

Han ska’ også mærke det er jul

 

Venner, kom! Nu skal vi snolde

lalalalah lalalalah

Juleslik og julebolle

lalalalah lalalalah

Gåsen, hun ska’ op på disken

Så skal hun få, hvad hun trænger til

:/Ud med benene, ind med svesken,

sikke dog et herligt krybbespil/:

 

Nu vil pigerne ikke mere

lalalalah lalalalah

Derfor må vi ona-

nanananah nanananas

Men det varer ikke længe

for der var jo noget vi ikke fik

Skønt det koster mange penge

Ska’ vi ha’ en masse julegløgg

 

 • Slå søm i en træstub.
 • Rafle pakkeleg er også en mulighed hvis ikke der er for mange deltagere.
 • Lej en stand up komiker, til at få folk i godt humør.
 • Brug en konferencier som kan sætte stemningen.
 • Kahoot Quiz, med spørgsmål f.eks om deltagerne eller arbejdspladsen.
 • Karaoke maskine.

 

Jeg håber du fandt noget inspiration til jeres julefrokost 2022.