Menu Menu

Stine Bang

Restaurantchef
Ansat på Geist siden 2013

I en jobsamtale taler jeg max en halv time med ansøgeren. Vi kan først finde ud af, om der er et match, når de er med under service. Hvordan bevæger personen sig i lokalet, er det samme humor? Hvad er Geist? Man mærker det først, når man er det. 
Vi ansætter ikke kun tjenere, fordi de har meget erfaring, eller er gode til vin. Vi ansætter ud fra, hvem du er som person. Du bliver ikke ansat på Geist for at få en identitet, du bliver ansat på Geist, fordi du har en identitet.
Selvom vi alle sammen er vidt forskellige, så har vi et fællestræk i en seriøsitet og en stor selvstændighed. Og så er de fleste af os superdedikerede omkring et eller andet, der ligger uden for Geist. Det betyder, at folk bringer en masse forskelligt til bordet. Geist tiltrækker personlighed. 
På Geist bliver du nødt til at have en naturlig interesse i de mennesker, der er omkring dig. Det kan ikke komme i en manual, eller som en tjekliste. Hvis det gør det, glemmer du det menneske, der er lige foran dig. Som tjener på Geist skal du turde at byde ind, du skal turde snakke med gæsterne, ellers taber du dem.
Geist kan noget helt særligt på en søndag. Om søndagen er vi i berøring med hinanden på en anden måde end fredag og lørdag, hvor hele restauranten koger. 
Søndag til frokost har vi mange gæster, der er på vej ud i lufthavnen. De har været i København og har nydt byen på alle tænkelige måder. Og de er bare glade, de er tanket op. Og så skal de lige nå at spise hos os, før de skal afsted. Det er ren kærlighed. 
Eller søndag aften, hvor folk er lige landet, og skal hygge sig en hel uge. Den der forventning. Der er mange internationale gæster, og det gør noget ved stedet. Alle mulige internationale sprog, der vælter rundt i lokalet. 
Søndag er også bordet med fire kokke fra andre restauranter, der bare er kørt over efter en uge. De sidder ikke rigtig og snakker, de vil bare gerne spise hele menukortet. De zoner ud.
Eller parret, der er kommet for at fejre hinanden med netop at gå på Geist. De har gjort sig umage og de har taget stilling. Det kan jeg godt lide.